CARBONARA Á LA CAROLINA STURK

Jajjemen! Gissa vem som lyckades tillaga sin första egna goda maträtt här på Island? Först var jag tveksam. Jag frågade om råd ungefär varannan minut. Tyckte att baconen var för stora och för fettiga. Det doftade för mycket svamp. Kanske en aning för mycket nypressad vitlök? Skulle det kanske inte bli bättre med vanliga makaroner istället för ostfyllda tortellinis? Hade jag på för mycket salt och peppar? Nehej då! Allt blev perfekt. Den perfekta bacon-carbonaran. Jag fick bara ha på lite mer salt när jag väl satt och åt sen för att få det där lilla extra stinget. Matlusten som varit totalt bortblåst nu i ungefär 3 veckor slog rot och nu sitter jag återigen hungrig och sugen på något matigt. Så jäkla bra att det dessutom blev matlådsmängder kvar! Nu kommer Carolina hålla sig mätt några dagar till innan jul.

Alice fick faktiskt också förmånen att smaka detta mästerverk och hon verkade faktiskt riktigt imponerad över hur gott det faktiskt var (det var i alla fall den versionen jag fick höra) men det var trots det ändå inte det absolut bästa erkännandet under kvällen. Det absolut bästa kom från Hannah och Sonja som helt ovetandes klampade in genom ytterdörren och alldeles spontant utbrast något i stil med "Vad gott det luktar!" och "Jag älskar när man kommer hem och så luktar det nylagad mat!". Jag och Alice tittade på varandra i vardagsrummet och jag brast ut i segergesten de luxe. Ett riktigt hallelujah moment som Hannah skulle säga. Min mat luktade gott!


Carbonara á la Carolina Sturk.

Här har ni bildbeviset på min topprankade måltid på min lista över "Bästa tillagde maträtterna av mig själv". Plats ett var given och här nedan får ni även se resten av listan:

Bästa tillagde maträtterna av mig själv
1. Carbonara á la Carolina Sturk on Iceland.
2. Stekta kycklingfiléer på julpeppet med mixlaget 2007.
3. Det sprängda ägget. Jag bestämde mig för att mickra ett redan kokat ägg. Det gick bra. Men så fort jag spräckte gulan med skeden fullkomligt exploderade ägget över hela köket. Vi hittade fortfarande äggrester månader senare på tavlor, fönsterbrädan, diskbänken, lampan och fönstret.
4. Potatismoset som jag gjorde på en tallrik under en måltid med hjälp av gaffeln och lite mjölk hemma hos pappa under ett sommarlov i lågstadiet. Jag har det till och med nedskrivet i den där dagboken vi skulle föra under sommaren för att kunna berätta för våra klasskamrater vad vi hade varit med om när vi åtyervände till skolan på hösten.
5. Kladdkakan med dumlekolor på avskedsfikat innan Island.
6. Min egengjorda potatisssallad på tjejmiddagen med mina favorit byggingenjörsvänner.
7. Matlådan till Axfood fylld med Findus fiskpinnar, Willys pulvermos och Milles remouladsås.
8. Ägghalvorna med pepparrotssmak hemma hos pappa jul/nyår 2009/2010.
9. Matlådan till lunchrasten på Universitetet bestående av Mamma Scans Köttbullar, snabbmakaroner och Heinz tomatketchup.
10. Den grillade kycklingfiléen på I3's parkeringsplan (som någon råkade tappa på grusplanen och snällt la tillbaka på grillen när jag inte var i närheten). Jag tyckte att det knastrade lite när jag åt..

Kommentarer
Postat av: kaju

Det ser gott ut! Tänkte på listan. Du är inte så hemma i köket va? :P

2010-12-10 @ 17:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0