JULLEDIGT?

För er tappra, som trots dålig uppdatering här på bloggen under julen, ändå varit in och kikat på bloggen kan jag nu säga att "semestern" varit ganska långt borta. Vi kom hem till Sverige på lördagen - direkt till party. Vila upp sig på söndagen. Plugga på måndag, tisdag, onsdag. Julklappsinköp och julfika på Marieberg med mamma och Emma. Julafton. Juldagen med fetingutgång som tog slut först sent in på natten. Bakisdag på annandagen... (dock med en liten promenad, en mellandagsrea-sväng och sen filmmys med Haya och Linnea på kvällen!)

Sen kom då gårdagen, måndagen den 27 december. Klockan ringde 07.30. Jag tog på mig kläder och slängde i mig lite frukost. Sen strax runt 09.00 började promenaden mot min längsta och mest effektiva pluggdag på väldigt länge. 10 timmars effektivt skrivande på examensarbetet, även mer känt som en C-uppsats. Vid 20.30 tog jag sedan min dator och traskade vidare till Lovisa och Jonas för att säga hejdå inför tillbakaresan till Island. Där bjöds det på delikat fruktsallad och en hel del matteproblem (som ingen av oss förövrigt var speciellt bra på att lösa..). 22.30 promenerade jag hem och väl hemma var det bara back to bussines så att säga. Upp med datorn och upp med examensarbetet. 03.00 la vi ner för dagen. Dödstrött.

Bestämde mig dock för att göra en liten statusuppdatering på facebook innan jag gick och la mig och när jag var färdig började jag räkna för skojs skull. Det gör jag alltid innan jag ska sova. Jag räknar ut hur många timmar jag antagligen kommer att få sova innan jag ska uppn. Det brukar hamna på minst 4-5 timmar. Inatt räknade jag till 3 timmar. Dvs om jag lyckades somna inom 6 minuter. Slängde mig i sängen och insåg att jag var klarvaken. I huvudet snurrade meningsuppbyggnader, ordböjningar, sidnumreringar osv.. Det tog ungefär en halvtimme att somna. Jag var väl inte direkt pigg idag när jag vaknade, men det gick. Jag tog mig i alla fall tid att skriva en härligt glad morgonkommentar till mig själv.


Statusuppdatering. Den 28 december 2010 kl 03:19, 03:24 och 06:45.

Dagen idag bjöd alltså på frukost med Sandra kl 07.30 sen bar det av hemmåt för att korrekturläsa arbetet och äta lite. Men gissa vad som hände sen? JOHO DÅ! Examensarbetet lämnades inoch här har ni beviset!


Examensarbete.

Nu ska jag slänga ihop en packning för att senare ikväll sätta mig på bussen mot Stockholm för att träffa pappa, farmor och farfar innan torsdagens avresa mot Island. Så nej, ingen vila nu heller. Jag lovar dessutom mer och bättre uppdatering här på bloggen när jag väl återvänt till ön. Så, hang in there!

JULLEDIGT

Nu är jag äntligen hemma i Örebro igen. Dagarna rullar på och snart börjar julruschen för min del. Vilket betyder panikinköp av alla de sista julklapparna. Hemresan gick bra, vi var uppe ett dygn och hann med jobb, packning bland annat innan flygbussen gick. På flyget sov jag ungefär 1,5 timme och hade då samtdigt en liten unge som satt i sätet bakom och skrek konstant. Stackars Adde som dessutom fick ta emot den svinförbannade ungens sparkar i ryggstödet..

Dagarna som kommer innebär en hel del examensarbetesplugg som fortfarande inte blivit klart, lite dejter med olika vänner och mys med familjen innan det om ungefär 9 dagar är dags för hemresa till Island igen. Hör ni att jag kallar det mitt hem nu? Ja. Det känns konstigt även för mig. Men det är så det är. Ren fakta för stunden.

Nu börjar det dock bli dags att gå och lägga sig. I tid för en gångs skull. Har nu nämligen spenderat en lång stund på facebook-chatten med en eneglsman som vi mötte på Rhodos för en sisådär 3,5 år sen. Så kul att prata om gamla minnen när det trots allt har gått så många år sen vi sågs senast. Jag satt mest och log under vårt samtal och kunde inte sluta tänka på hur bra den resan egentligen var. Hela tjejgänget på Rhodos i en vecka. Sol och bad och jag hade precis tagit studenten. Livet var härligt!


Rhodos 2007. Pim ♥ Vickan ♥ Malin ♥ Carolina ♥ Linnea ♥ Lovisa

VINTERJACKA


Vinterjacka. 66°North

Jajjemen!
Årets och framtida årens vinterjacka är nu äntligen i min! Efter att ha spenderat en hel lördag för några veckor sen på jakt efter jackan med stort J och hittat en skitsnygg jacka som var slut i storlekar överallt gav jag upp hoppet. Så idag, när det var planerade-sista-minuten-julklappsinköp, gick vi in på 66°North för att leta strumpor. På vägen in såg jag en snygg jacka i skyltfönstert. Kruxet var bara att jackan var kycklinggul. Riktigt jäkla gul alltså. "Tänk om den hade funnits i svart.." Vi gick in, mot strumporna, jag såg en svart jacka, likadan som den gula, drog ner galgen och slängde på mig jackan. Perfekt! Den tar jag. Kikar på prislappen. Chockas återigen av den sjuka inflationen på Island. Drar ett djupt andetag. Den ska trots allt få hänga med i några år till, den är värd pengarna.

I och med att jag ännu inte fått mitt bankkort hemskickat här på ön fick jag glatt skutta iväg til banken för att ta ut lite pengar från kontot. På vägen ringde jag såklart mamma. Vad annars? Hon är alltid smakråd, oavsett var man befinner sig. Det gäller bara att förklara extra noga hur det man ska köpa ser ut, vad det kostar, vad man gillar och vad man ska använda det till. Svaret är alltid detsamma. Så har det varit i flera år. "Köp med den hem och så funderar du. Ångrar du dig är det ju bara att lämna tillbaka den".

Sagt och gjort. Nu har jag världens bästa jacka och är redo både för stormtillslagen här på Island och snöovädret hemma i Sverige. Sverige och Örebro här kommer jag! Lite drygt 3 timmar kvar. Vi ses i morgon lördag på Strömpis!

Kameran hade inte tillräckligt med batterier kvar så en bild på hela jackan får läggas upp en annan dag.

HANDSTÅENDEVÄGG OCH MISTEL

Kl. 03.00, natten mellan tisdag och onsdag fick vi ett ryck. Jag, Micke och Hannah tyckte att lägenheten behövdes pyntas i ordning lite. Jag och Micke slängde därför, till att börja med, ihop en hemmagjord mistel som fick hänga i brandvarnaren i hallen. Ganska snygg väl?


Mistel. Bestående av två olika gröna garn, coca cola-korkar och brandvarnekrok. Made by Micke & Sturk.

Sedan, i och med att vi alltid står på händer mot en viss "ledig" vägg i vardagsrummet, bestämde vi oss också för att döpa denna vägg till just "handståendevägg" och därför ge den en egen liten namnskylt. Bokstäver klipptes ur A4-ark och doppades sedan i kaffe för att få lite färg på kanterna. Sedan satte tejpfabriken igång där jag klippte tejpbitar som jag klistrade fast på fingrarna och Micke samt Hannah rullade ihop små tejpcylindrar och fäste dem på baksidan av bokstäverna. Sen var det klistringsdags. Upp med bokstäverna och sedan fotografering framför mästerverket...


Handståendeväggs-grundarna. Att tajma allas blickar framåt var inte det lättaste.


Jag vid handståendeväggen.

Vi kom i säng strax efter 04.03..

GIRL AND BOY


Girl and Boy. Ritat på A4-papper.

Här är så slutresultatet på bilden som jag gav er en preview på för ungefär en och en halv vecka sen. När det inlägget skrevs sa jag att jag skulle göra färdigt bilden och sen lägga upp slutresultatet här på bloggen när den blev färdigt. Den blev dock aldrig färdig. Jag tröttnade, slängde ihop det sista. Suckade och stoppade sedan ner bilden i lådan och tänkte "jag gör färdigt den en annan dag".

Det blev aldrig "en annan dag". Så nu ser den fortfarande ut såhär. Jag gillar visa partier men fullkomligt avskyr andra. Förhoppningen om att bilden skulle bli en riktigt bra bild sumpades någon gång mot slutet och tålamodet tog därför slut på några minuter. Nu ska jag därför ta och lägga ner bilden längst ner i teckningssamlingen och sen ta nya tag under julen.

DAGENS TOMTE: STEKKJASTAUR


Stekkjastaur. Den isländska tomten den 12 december.

Dagens isländska tomte heter Stekkjastaur och är tomten som ser lite särskild ut med träben som brukade suga mjölken ur tackorna. Detta hyss gick dock i allmänhet illa på grund av träbenen.


DEN ISLÄNDSKA TOMTESÄGNEN



Här på Island har jag nyligen fått lära mig att man inte bara har en jultomte som vi har hemma i Sverige, utan här på Island har de hela 13 tomtar som kommer fram en och en från och med den 12 december. Efter det kikar de sen i tur och ordning in en och en varje dag fram till julafton för att sedan efter julafton återvända i samma ordning som de först kom.


Enligt sägnen bodde tomtemor och jultomten vid namn Grýla och Leppalúði uppe i bergen tillsammans med sina 13 barn, tomtarna. Tomtemor sägs vara stor och ful och sägs gilla kött från olydiga barn medan tomtefar däremot sägs vara mycket mindre och dessutom trevligare. De 13 barnen, tomtarna, är därför de som kommer ner till bygden när de nalkas jul. Men bara under natten när det är mörkt.


Nuförtiden är tomtarna ganska givmilda men förr i tiden var även de elaka samt skrämdes och bråkade. De sägs faktiskt än idag vara lite stökiga och bråkiga. De stjäl bland annat mat, stör och smäller i dörrar och tar stearinljus. Däremot kommer de numera alltid med paket till barnen. I alla fall om barnen varit snälla. Här på Island vet alla barnen vad de ska göra från och med den 12e december fram till julafton: Sätta en sko i fönstret. Förhoppningsvis har sedan dagens tomte satt ett paket i skon. I alla fall om man varit snäll. Har man varit olydig eller dum får man verkligen inget paket utan då trycks det istället ner en potatis i skon.


Efter julen far tomtarna sedan tillbaka upp i grottan bland bergen där ingen kan se dem. En per dag. Den tomte som kom först återvänder först och sedan återvänder de i tur och ordning till och med trettondagen.

Det är på grund av denna lilla isländska histora som ni hädanefter därför kommer få läsa ett kort inlägg per dag om dagens tomte. Hoppas ni hänger med! 


TEAMBUILDING MED JULKÄNSLA


Hannah och Jag i julgranens julkula i Smáralind.

Sådär, efter ett sisådär 24-timmars intensivt schema är jag äntligen hemma igen efter ett långt dygn med Stjarnans ungdomstjejer. På planeringen stod teambuilding med där vi bland annat skulle leka olika lekar där det handlade om samarbetet i grupperna, tillitsövningar och så lite skattjakt. Eller kanske inte skattjakt, utan snarare matjakt.

Varje grupp fick varsinn mapp med ett visst antal bokstäver placerade i oordning. Sedan var gruppen tillsammans tvungen att lista ut vad bokstäverna bildade för namn på en annan plats och ta sig dit för sedan få ytterligare en samling bokstäver och göra samma sak igen. Placera i ordning, ta sig dit och få nytt uppdrag.
Slutligen hamnade vi på köpcentret Smáralind och på restaurangen Thank God it's Friday!jääävla god mat! Gott lam, god sås, gott potatismos och god brownie med vaniljglass! Ni som gillar glass ska bara veta hur mycket god glass det finns här på ön och det kommer dessutom från en som annars alltid brukar säga att "glass är överskattat!".

Väl tillbaka i träningshallen bäddade vi i ordning på en skummatta och tassade sedan ut i entrén för att sätta oss och leka vuxna inför barnen med våra stickningar. Barnen hade däremot fri lektid fram till klockan 01.00, sen släcktes lyset. Om barnen somnade? Nej. Om Carolina somnade? Jajjemen, men först efter stickning fram till klockan 04.00 tillsammans med Hannah.

Barnen ställde, innan det gick och la sig, sina skor i fönstret och även vi tränare fick en av våra skor placerade i fönstret i väntan på tomten. Enligt den isländska traditionen ska man nämligen ställa en sko i fönstret i väntan på tomten. Har man sedan varit ett bra barn får man en liten present och har man varit dålig får man istället en potatis. Jag fick en liten chokladtomte och en lapp där det stod:
"Dear Sturk, You have been very good. Santa Claus". Jag visste det, jag är ett bra barn. Från oss fick barnen lysande armband, glittrande julsaker, färgglada suddgummin och klistermärken. Gissa om barnen var nyfikna? Så fort vi väl gick och la oss någongång där runt fyra studsade baren upp för att "borsta tänderna och gå på toaletten". Genom fönstern såg vi dock hur några av dem snabbt som bara den tassade iväg för att kika i sina skor. Hur kul är det egentligen att veta i förväg vad man ska få?

Alla verkade trots allt glada i slutändan förutom Niclaes som hade planerat att lägga en potatis i en liten tjejs sko, glömt köpa potatisen för att sedan inse att lilltjejen ändå hunnit före och istället tryckt ner en potatis i Niclaes sko under natten, med de skrivna orden: "Dear Niclaes. You have been very bad. Santa Claus"! Niclaes verkade inte allt för nöjd att bli knäckt av en 13-åring. Vi andra tränare tyckte det var hur kul som helst!

EMMA 20 ÅR!


Emma.

Grattis världens bästa lillasyster som fyller 20 år, önskar storasyster på Island!

MORGONMYS

Väckarklockan ringer och jag öppnar försiktigt ögonen. Det är kolsvart ute. Inte en enda tendens till att solen är påväg upp. Jag snoozar i ungefär en halvtimme innan det tillslut knackar lite försiktigt på dörren. Det är Sonja som undrar om vi som vanligt ska kolla på julkalendern tillsammans. Jag sätter mig upp, sträcker mig mot chokladkalendern som följde med hemifrån Sverige och trycker i mig dagens chokladbit i form av en liten julbjällra. Sedan virar jag in mig i täcket, sätter på mig duntofflorna och tassar sedan ut i vardagsrummet och kryper ner i soffan bredvid de andra tjejerna i lägenheten. På köksbordet står ett fat med tända ljus. Sonja har fixat i ordning frukost till sig själv som står och doftar gott på vardagsrumsbordet. Riktigt morgonkänsla. Nyvaken, kolsvart ute och fortfarande inne i den där djupa sovandningen. Julkalendern är underbar i år. Julkänslan bara pirrar i hela kroppen och jag påminns om att det snart är dags att åka hem till Sverige igen för att träffa mina nära och kära under några dagar under julledigheten.

Det är bara ett problem. Denna "morgon" som jag pratar om betyder inte klockan 06.32 utan snarare klockan 09.45 här på Island och när julkalendern väl är färdig och frukosten tillfixad uppäten är det inte mycket kvar av dagen eller soltimmarna innan jobbet snart drar igång. Nu har dagen dessutom lyckats gå ytterligare en timme så nu är det verkligen dags att sätta fart om man vill få några timmar dagsljus innan jobbet.

Jag måste faktiskt erkänna att det känns lite skevt att åka till jobbet i solnedgången när klockan är strax efter klockan 14. Men det är fint.


Morgon över Reykjavik.


CARBONARA Á LA CAROLINA STURK

Jajjemen! Gissa vem som lyckades tillaga sin första egna goda maträtt här på Island? Först var jag tveksam. Jag frågade om råd ungefär varannan minut. Tyckte att baconen var för stora och för fettiga. Det doftade för mycket svamp. Kanske en aning för mycket nypressad vitlök? Skulle det kanske inte bli bättre med vanliga makaroner istället för ostfyllda tortellinis? Hade jag på för mycket salt och peppar? Nehej då! Allt blev perfekt. Den perfekta bacon-carbonaran. Jag fick bara ha på lite mer salt när jag väl satt och åt sen för att få det där lilla extra stinget. Matlusten som varit totalt bortblåst nu i ungefär 3 veckor slog rot och nu sitter jag återigen hungrig och sugen på något matigt. Så jäkla bra att det dessutom blev matlådsmängder kvar! Nu kommer Carolina hålla sig mätt några dagar till innan jul.

Alice fick faktiskt också förmånen att smaka detta mästerverk och hon verkade faktiskt riktigt imponerad över hur gott det faktiskt var (det var i alla fall den versionen jag fick höra) men det var trots det ändå inte det absolut bästa erkännandet under kvällen. Det absolut bästa kom från Hannah och Sonja som helt ovetandes klampade in genom ytterdörren och alldeles spontant utbrast något i stil med "Vad gott det luktar!" och "Jag älskar när man kommer hem och så luktar det nylagad mat!". Jag och Alice tittade på varandra i vardagsrummet och jag brast ut i segergesten de luxe. Ett riktigt hallelujah moment som Hannah skulle säga. Min mat luktade gott!


Carbonara á la Carolina Sturk.

Här har ni bildbeviset på min topprankade måltid på min lista över "Bästa tillagde maträtterna av mig själv". Plats ett var given och här nedan får ni även se resten av listan:

Bästa tillagde maträtterna av mig själv
1. Carbonara á la Carolina Sturk on Iceland.
2. Stekta kycklingfiléer på julpeppet med mixlaget 2007.
3. Det sprängda ägget. Jag bestämde mig för att mickra ett redan kokat ägg. Det gick bra. Men så fort jag spräckte gulan med skeden fullkomligt exploderade ägget över hela köket. Vi hittade fortfarande äggrester månader senare på tavlor, fönsterbrädan, diskbänken, lampan och fönstret.
4. Potatismoset som jag gjorde på en tallrik under en måltid med hjälp av gaffeln och lite mjölk hemma hos pappa under ett sommarlov i lågstadiet. Jag har det till och med nedskrivet i den där dagboken vi skulle föra under sommaren för att kunna berätta för våra klasskamrater vad vi hade varit med om när vi åtyervände till skolan på hösten.
5. Kladdkakan med dumlekolor på avskedsfikat innan Island.
6. Min egengjorda potatisssallad på tjejmiddagen med mina favorit byggingenjörsvänner.
7. Matlådan till Axfood fylld med Findus fiskpinnar, Willys pulvermos och Milles remouladsås.
8. Ägghalvorna med pepparrotssmak hemma hos pappa jul/nyår 2009/2010.
9. Matlådan till lunchrasten på Universitetet bestående av Mamma Scans Köttbullar, snabbmakaroner och Heinz tomatketchup.
10. Den grillade kycklingfiléen på I3's parkeringsplan (som någon råkade tappa på grusplanen och snällt la tillbaka på grillen när jag inte var i närheten). Jag tyckte att det knastrade lite när jag åt..

CHAIN


Chain. Ritat på A4-papper med kolkritor.

När bilduppladdningen går sådär och internet hänger sig var 4:e minut orkar jag inte traggla mer med att ladda upp resten av bilden som jag gav er en preveiw på för någon vecka sen. Därför får ni istället se denna bilden som jag slängde ihop snabbt en kväll i våras när jag införskaffat lite nya kritor, pennor, papper och så vidare. Här testade jag att använda kolkritorna. Ruskigt kul men det är en lång väg kvar innan jag kommer känna mig helt nöjd. Sen är det ju, oavsett med vad, alltid kul att skapa bilder med händerna!


STICKNING, DRAMA OCH FÖRHOPPNINGSVIS EN GOD NYHET

Igår blev min stickning färdig och här nedanför har ni resultatet. En mörkgrå stickad halsduk i världens skönaste material. Om jag är nöjd? Japp!


Stickad Halsduk. Ungefär 9 timmars jobb.

Dagens jobb var annars helt okej idag. Jag tränar som vanligt småkillarna på måndagar och en ung tjejgrupp där det idag blev en del drama mot slutet av träningen. Här i Stjarnan på Island har de infört en viss rutin där alla barnen på ett eller annat sätt säger hejdå till tränaren innan träningen är slut för att dels visa denne respekt men också bara av ren artighet. När vi då upptäkt att en tjej rusat ut före alla andra tjejer (som alltid stannar kvar och säger hejdå) bestämde vi oss för att idag ropa upp dem en och en så att de fick komma fram och säga hejdå. Detta var något vi faktiskt hade planerat sen lite mindre än en vecka tillbaka och planen var att ropa upp denna tjej sist för att hon verkligen inte skulle få chansen smita ytterligare en gång. När så alla tjejer ropats upp en och en och fint kommit fram och klappat våra händer står hon så kvar sist framför oss. När hon så också tillslut får sitt namn uppropat kliver hon ett steg fram, knyter händerna över bröstet och ger oss en ursinnig blick innan hon sedan totalt respektlöst, utan ett enda ord, vänder ryggen mot oss och börjar gå därifrån.

Vi ropar efter henne att stanna men hon hör tydligen inte utan fortsätter gå mot omklädningsrummen. Vi tar i lite mer, höjer rösten och tänker "nuså, nu stannar hon säkert". Inget händer. Vi ryter till ordentligt och säger åt henne att "stanna, stoppa och vänta". Ingen reaktion. Tillslut springer vi nästan efter henne, skriker hennes namn, lägger på den argaste tonen vi har och får på köpet även vissa delar av övriga grupper i hallen att stanna upp och undra vad som egentligen pågår. Men inget.

Hon springer ut genom hallen och det är då jag fullkomligt kokar över. Jag vet att det bara är ett barn, men ändå, hon visste trots allt exakt vad hon gjorde och det stör mig något så fruktansvärt. Jag kokade verkligen och slängde mig därför på mattan och tog tre djupa andetag innan jag sen gick efter Alice in till omklädningsrummet.

I omklädningsrummet hade tjejen sprungit in på toaletten och låst in sig. Utanför stod Alice och väntade och bad mig att hämta en ren islänning som kunde prata ordentligt med henne är jag väl kom in i omklädningsrummet. Medan jag sprang på jakt efter en islänning gick tjejen tydligen ut, satte på sig kläderna och började springa mot dörren när Alice fick tag i hennes arm. Tjejen började då skaka sig loss och ramlade tydligen ner på golvet i en skohög som fick henne att snubbla. Då kan man ju bara inte hålla sig från ett litet leende. Tillslut, efter en stunds prat, fick vi trots allt som vi ville. En klapp på händerna och ett isländskt "hejdå". Hur svårt skulle det vara? Hon kunde ju bara ha klappat oss på händerna på en gång så hade vi sluppit allt detta som kom efter.

Då är ju frågan vad man gör åt en sådan här sak? Jo, man avreagerar sig ju såklart på sin vänner istället. Jag säger då det, stackars vänner idag. Jag fullkomligt bara kokade över av ren ilska. Jag vet självklart att det bara är ett barn, men vafan, det finns faktiskt en gräns och när den gränsen sprängs kan man bara inte rå för vad man känner. Min gräns sprängdes ganska rejält idag. 
  
Nog om detta. Jag har för övrigt förhoppningsvis en ruskigt god nyhet att berätta inom några dagar. Det är en grej som vore så jäkla kul om allt nu går som det ska. Det är dock inte helt säkert än. Fast jo, ändå lite. Det tror jag nog. Eller? Äsch, jag berättar mer när det är helt färdigt istället! Känns tråkigt att bli allt för glad innan allt är helt färdigt. Stay tuned!


GARNPYSSEL


Stickning. Pågående projekt.

Bilden ovan är en ganska tydlig och enkel förklaring på vad jag gjort under de senaste 7 timmarna. Stickat. Kanske oväntat men jäklar vad kul det är att kunna skapa något alldeles eget! Jag kan verkligen inte släppa det nu. Så i morgon blir det till att gå upp i tid på morgonen och knåpa ihop lite fler varv för det vore så kul att få klart den under veckan. Räkna med en bildbomb sen när det blir klart.


SAKNADEN EFTER MINA VÄNNER

Idag slog 4-veckorskrisen till. Mitt under ett träningspass med ett yngre tjejlag. Tjejerna körde en uppvärmningsdans till Eminem ft. Rihanna - Love The Way You Lie gång, på gång, på gång och ju fler gånger den spelades desto tröttare blev jag på att associera en sådan fin låt till speciella bestämda dansrörelser. Jag började därför istället bara försöka lyssna på texten och finna tillbaka till känslan jag fick första gången jag hörde den. Då var det en stark låt, en fin låt som rörde om inombords. Det var innan vi började dansa sönder den både hemma i Örebro och nu även här på Island. När så tjejerna sedan gick igenom dansen med musik för säkert sjätte gången idag kom tankarna som gjorde att jag blev tvungen att lämna träningssalen en stund.

Jag minns hur jag i somras la in låten på min och Hayas gemensama Spotify-lista och fick höra något i stil med "Den är för sorglig för att ha i vår lista", så jag tog bort den. Jag minns hur låten var en av Lovisas absoluta favoritlåtar som spelades så fort datorn var på. Jag minns hur låten sattes på hemma hos Linnea när vi hade grillpartaj och hur jag återigen fick höra att den var för sorglig. Jag minns sommaren. Sommaren som var alldeles underbar. Den absolut bästa på riktigt länge! Jag hade tid för mina vänner och mina vänner hade tid för mig. Helgerna var i stort sett givna. Häng hemma hos någon av de tre ovannämnda underbara personerna för lite chill i kvällssolen med massvis av skratt, djupa diskussioner samt massvis av må-bra-feelings. Mer än ofta slutade även dessa kvällar med en utgång till Frimis för att stilla vårt dansbegär.

Den kvällen jag minns mest är kvällen hemma hos Haya tillsammans med Lovisa, Linnea och Josse. Det var en sjukt underbar kväll med härlig sommarvärme rakt igenom. Allas humör var på topp. Sommarkläderna var på. Hayas dator stod ute på balkongen på en liten plastlåda och gav ifrån sig sommarens nya partylåtar. Vi testade att blanda ihop Rosa Pantern-drinkar och insåg hur fruktansvärt gott det var. Vi tog kort. Vi sjöng med i låtarna. Vi pratade om allt och inget. Vi skrattade. Känslan av riktigt vänskap var stark. Själva utekvällen minns jag egentligen inte alls idag men jag antar att den egentligen bara var som vilken vanlig utekväll som helst. Det jag istället minns är bara det jag just berättade. Det är det jag vill minnas. Det är det jag kommer att minnas. En underbart härlig kväll med mina vänner.

Det var alltså detta minnet tillsammans med saknaden av mina vänner som idag gjorde att jag i tårar blev tvungen att gå ut en stund under tjejernas träning för att samla mig. Minnena blev helt enkelt bara för starka och verkligeheten slog till som en klubba rakt i magen, vilket gjorde att jag inte kunde hålla det inom mig längre. Jag blev tvungen att ta mig ut därifrån, bort från musiken och bort från alla tankar. I alla fall för en stund. När så den värsta vågen började lägga sig efter några minuter bestämde jag mig för att börja röra mig tillbaka mot träningshallen igen. Känslan började vända och jag började inse vad jag egentligen alltid vetat..
Jag har världens bästa vänner!


Linnea ♥ Lovisa ♥ Haya ♥ Carolina Sommaren 2010.

SNEEK PEEK

Jag spenderade igår största delen av kvällen/natten med en ny teckning som jag hoppades skulle bli färdig under kvällen. Så blev det dock inte. Därför tänkte jag se till att fixa till det sista ikväll innan det slutgiltiga resultatet åker upp här på bloggen. Tills dess bjuder jag bara på en liten sneek peek av vad komma skall.


Är det någon som vågar sig på en gissning?

JULÄNGEL OCH JULMUST

Dagen bjöd bland annat på en trip till IKEA, JYSK och islands motsvarighet till K-Rauta för lite julpynts-jakt. Jag kom hem med massa ljus från IKEA och sen en lite annat smått och gott från de andra ställena. Dagens bästa prylköp var ändå min nya fönsterlampa i form av en guldängel såhär till de mörka mornarna, dagarna och nätterna. En sådan ängel har jag haft i mitt rum sen jag var liten (fast vit istället för guld) och som jag fortfarande ser till att hänga upp i fönstret när det är juletid. Det var det första som åkte upp på rummet sen när jag kom hem och den fick verkligen hela julstämningen att stiga till max. Jag trivs så himla bra på mitt rum just nu och älskar verkligen att vara här! Ska däför försöka borra upp gardinstången snart och hänga upp gardinerna och sen ska jag slänga upp lite bilder här så ni får se hur fint jag har fått det på mitt rum.


Julängel. Gamla vanor ska man inte bryta oavsett om det handlar om en lampa eller något annat.

Dagens HÖGSTA höjdpunkt var ändå att IKEA hade flertalet flaskor julmust på lager som jag blev stolt ägare till. 6 flaskor slängde jag upp på rullbandet tillsammans med ett paket singoalla kex, juleskum, en liten chipspåse och en maraboukaka. Ja, jag kan hålla med om att det kanske inte ser värst nyttigt ut men det ska få räcka hela tiden tills det att jag åker hem om en sisådär 17 dagar. Det ska nog gå. Fint har jag det i alla fall på rummet, det är viktigast just nu.


Julmust. Äntligen!


EN HYLLNING TILL TIMBUKTU


Timbuktu. Sveriges stolthet.

Sitter just nu i sängen och lyssnar på P3 Hiphop genom webbradion med Timbuktu vid mikrofonen. Jag bara undrar, hur härlig är inte den mannen egentligen? Riktigt jäkla härlig skånska och så gör han musik, bra musik på skånska. Sen är det heller inte vilken musik som helst utan just hip hop. Hip Hop som jag bara älskar! Jag vet inte riktigt vad det är jag faller för i just denna musikstil men det är något speciellt med det som bara fångar mig på en gång. Det är råare än annan musik och så kan man ju bara inte låta bli att känna sig lite cool när man siter och diggar med i en låt som bara är för grym med härliga beats och skön text. That's me.

Åter till Timbuktu och hans alldeles underbara musik. Mannen med musiken som fångade mitt intresse för en sisådär 3-4 år sen. Härliga svenska texter som inte hakar upp sig på orden eller innehåller sådana där uppenbara rim där frasen "varje dag" är den absolut värsta frasen jag vet. Det känns som en sådan där fras som man bara slänger in när man inte kommer på något annat. Typ "Det ska alltid vara du och jag, varje dag", det känns verkligen bara som en utfyllnadsfras för att man inte orkade leta vidare i ordlistan. Timbuktu däremot.. Helvete! Rim på rim på rim och ja, han skippar faktiskt "varje dag"-frasen. Tack och lov.

Jag var och såg honom liveTivoli i Helsingborg för en sommar för ungefär en sisådär 3 år sen och ja, är man bra live så är man helt klart en bra musiker. Temat kändes som karneval och pulsen steg snabbt samtidigt som den härliga skånskan pressades ut genom högtalarsystemet rakt in i mitt hjärta. Jag var helt såld. En sådan glädje på scen där varje nummer är något unikt i sig är verkligen ren glädje och riktigt örongodis. Jag kommer faktiskt på mig själv att sitta och le lite smått till minnet av detta nu när jag skriver detta.Tills dess att jag nu får chansen att se honom live igen tänker jag nu vara en trogen lyssnare på P3 Hiphop på tisdagar mellan klockan 21 och 23. I alla fall tills dess att programmet tydligen ska läggs ner i början på januari 2011. Toppen.. "Det handlar framförallt om att vi måste morderinsera tablån", vad är det för en anledning?

Sen är det ju snart dags igen för förra årets bästa radio- och tv-program, Musikhjälpen, att göra fet comeback den 13 december. Sen håller sändningarna på nonstop i 144 timmar till och med den 19 december. Syftet är att samla in pengar för att motverka trafficking samt handel med barn och det gör man genom att människor får önska valfri låt samtidigt som de skänker 50 kronor per önskning. Så ja, detta evenemang är både till för en rusikgt god sak samtidigt som vi får höra sjukt mycket bra musik under tiden. Kan det bli bättre? Ja, det kan det. Gissa vem som är en av årets tre programledare? Timbuktu.


Svårt att koppla av, så man byter problem. Går dit de lyser med Sisyfos sten.
Så se dig om, innan färgerna falnar. Njut av din tur på berg och dalbanan
!
Timbuktu - Ta De Lugnt


RSS 2.0