WATCH THE WORLD GO UP IN SMOKE

Mac Miller - Loud

En av förra årets och det här årets absolut hetaste artist inom hiphopen, Mac Miller, släppte tidigare i februari nya singeln "Loud" från albumet Macadelic som släpptes tidigare i vår. Nu, några veckor senare finns även den efterlängtade videon ute. Det här är en låt som har gått varm i mina högtalare här på ön ända sedan den släpptes och kommer definitivt att påminna mig om den här perioden en lång tid framöver. Crazy shit, peeps!

KLOCKOR


Bilder från weheartit.com.

Det är verkligen något speciellt med klockor. För det första är de ju, som de flesta av oss alla vet, praktiska att alltid ha tillhands och för de andra finns det så sjukt många olika snygga modeller! Jag vet liksom inte riktigt var jag ska börja. Guld, silver, stor, liten, metall, läder, svart urtavla, crémefärgad urtavla, vit urtavla..? Den dagen jag blir ekonomiskt oberoende kommer jag definitivt att satsa på att utöka mitt klockförråd. Men tills dess tar vi en sak i taget. Ska vi kanske säga en guldig, med crémevit urtavla?

SCONES



Efter att ha varit ruskigt sugen på att baka i flera dagar kände jag verkligen att det var dags i morse. Klockan ringde kl 08:00 och sedan dröjde det inte länge förrän jag väl stod där i köket och knåpade ihop sconesdegen med sällskap av Morgonpasset på P3. Vem kan tacka nej till nybakade scones med smält smör och marmelad på morgonen?

ISLÄNDSKA KORPAR



Under lördagens promenad lyckades jag i all hast att knäppa den här bilden på två korpar då de flög förbi mig, bara någon meter ovanför huvudet. Förstår ni hur många gånger jag har försökt att ta en bild på en korp, för att kunna visa er hur gigantiska de egentligen är?! Det har varit nästintill omöjligt. Antingen är de för långt borta för att kunna få med dem på en ordentlig bild eller så hinner de sticka iväg precis innan jag hinner få upp kameran. Den här gången blev det ju visserligen en rätt så  fin bild men, återigen, det går verkligen inte att avgöra hur stora de egentligen är bara utfrån den här bilden. Så låt mig fördsöka beskriva det för er istället.

Tänk er en katt, en ganska normalstor sådan. Låt oss säga en ungefär 30 cm lång, från nosspets till svansfäste. Mjuka tassar, mjuk färggglad päls och ibland även lite lodjursinspirerade öron med små toffsar på spetsarna. De tassar försiktigt och ljudlöst omkring i hemmet och ute i naturen, stryker sig gärna mot våra ben och håller sig gärna nära sin familj i vardagen. När de är hungriga jamar eller piper de flesta, när de trivs och mår bra kan man ofta höra dem spinna och vissa av dem snarkar även litegrann i sömnen.

Tänker er så istället en stor kolsvart korp. Mellan ca 55-65 cm lång med ett vingspann på 115-130 cm. Kolsvarta sylvassa klor, lång spetsig kolsvart näbb, stora kolsvarta ögon, håller sig gärna på avstånd men har inga problem med att flyga förbi oss människor precis framför näsan. Oftast stöter man dock på dem på en standardhög lyktstoples avstånd, det vill säga ungefär en 3-4 meter ovanför huvudet. Där sitter de mer än gärna och ger dagligen ifrån sig ett djupt skräckinjagande läte. Jag vet inte riktigt om det kan kallas kraxande, det är nämligen knappt jämförbart med de ljud jag är van att höra från en gamal hederlig kråka på hemmaplan i Örebro.

Förstår ni nu kanske varför jag har rätt så stor respekt för de här fåglarna?

FEMTIO FEMTIO



Idag var det solsken här på ön så jag bestämde mig för att ta en långpromenad i det fina vädret och trotsa minusgraderna. Den här gången bestämde jag mig, för omväxlings skull, för att gå åt lite andra håll än vad jag brukar göra, mest för att se mig runt och se var jag egentligen bor. Det tragiskt att behöva säga det men ibland känns det liksom inte som att man har någon riktig koll på var man egentligen bor då livet främst spenderas på bussen eller på jobbet. Därför är det så viktigt att ta tag i det när tillfället väl ges. Hur som helst. Jag packade ner kameran och gav mig ut på en 2,5 timmes promenad i vinterkylan. Här nedanför har ni lite bilder från dagen.

Nu ska jag snart ta och hälla upp lite chips och citronvatten här och sedan krypa ner framför kvällens första film. Jag har ju trots allt lite att fira en dag som denna, så varför inte slå till på en liten drink när jag ändå är igång? Jo. Så får det bli. Myskväll deluxe! Snön verkar ändå inte vilja ge sig..










AMAZING


Wrecking Crew Orchestra

Oh herrejesus! Helvete. Jävlar. Fan slå mig baklänges. Hujedamig! Jag fullkomligt döör när jag ser den här videon. Vilka genier! Om man aldrig har tappat hakan någong gång förut kan jag med all säkerhet lova att det sker nu. Vilket mästerverk!

Här har jag den senaste veckan suttit och tittat på Dannys melodifestivalbidrag "Amazing" och tänkt "fan vilken bra idé med lysrör på scenkläderna, shiit vad coolt, bästa någonsin!" och så ser man det här i efterhand. Sorry Danny, men du är inte ens i närheten av de här killarna. En underbar kombination av duktiga dansare, grym musik, galen koreografi och uppenbarligen en sjukt duktig "blinkande-ljusrörs-ingenjör". Vad kallas de egentligen?

Bloggläsare, den här gången är det inte bara ett tips. Det är en order. Titta.

DET EVIGA MÖRKRET BÖRJAR GE VIKA



Hör och häpna gott folk.. håll i er nu.. idag var det fortfarande ljust ute när jag gick hem från jobbet klockan halv åtta! Då kan jag meddela att det bara för några veckor sedan kändes som att jag var bosatt i evigt mörker. Man blir så himla mycket gladare, och framförallt piggare, när solen kikar fram!

Jag tänkte att jag skulle uppdatera er lite om vad som hänt här på sistone och jag kan säga att jag försöker spara så mycket pengar som möjligt för tillfället, min kockkarriär går spikrakt uppåt, mitt rum ser ut som hejkomochhjälpmig, musiken flödar i ipoden, en stor del av sommaren är planerad och igår firade jag själv en 5 månadersdag med att skicka iväg ett "grattis till oss"-sms som jag visste inte skulle komma fram och som jag därför heller inte fick något svar på. Annars, förutom det på min spektakulära aktivitetslista, kan nog nedanstående låt få er att förstå vad resten av min tid går till här om dagarna. Spola fram till 2:52, det går inte att missa.

Wale ft. Big Sean - Slight Work


"Work, work, work, work, work, work, work, work..."

ENDA REGELN ÄR ATT VI SKA HA SÅ JÄVLA KUL



Nä men vad fan, jag SMÄLLER av! Varför får jag aldrig vara med om sådant här?! Varför sitter det bara en massa människor och småflinar åt det här underbara gänget på tunnelbanan, varför flyger de inte upp ur sina platser och hakar på i festen? Herregud folket, loosen up! De är sådana här människor som förgyller er vardag, det här är ren glädje och en perfekt uppladdning inför sommaren. Respekt åt partymorsan som i alla fall fattade vinken!

Panetoz - Dansa Pausa

DON’T NEED NO BATTERY CUZ I’M IN CHARGE


Chris Brown ft. Tyga - Holla At Me

Ibland skäms man ju nästan över sig själv när man kommer över sjukt bra låtar, en sisådär 2 år efter alla andra.. Well well, jag har ju å andra sidan inte hunnit tröttnat på den än och inte heller lyssnat sönder den så jag ska inte klaga. För er som då, precis som jag, inte heller har hört "Holla At Me" förrän nu.. välkommen i gänget! Nu laddar vi för vår och höjer volymen! Beatet är ju bara to die for. Nu ska det dansas här på rummet kan jag lova. Fredagskvällen är räddad!

"Holla at Me Boo, Holla at Me Baby, I’m Turnt Up, I’m Super Turnt Up."

TYGA, BITCH I'M THE SHIT



Jag antar att de flesta av er har hört låten "Rack City" där hemma under de senaste veckorna och att de flesta av er, precis som jag, inte kan sitta still till så fort låten kommit igång med ett ordentligt "rahh!". Det rycker i partynerven ganska rejält så att säga och volymen åker konstigt nog alltid upp på max när den sätter igång. Jag får aldrig nog av den!

Så, gillar man råheten i "Rack City" kan jag glädja er med att det finns en handfull låtar till, i liknande stuk, från mannen bakom 2012 års hittils bästa låt, Tyga. Visserligen är "Rack City" svårslagen men det finns en hel del låtar som är ruskigt nära, bland annat låten "Make It Nasty". Kolla in albumet "Bitch I'm The Shit" från 2011 så kanske ni förstår vad jag menar. Dope.


GRAFFITI I REYKJAVIK



Som jag skrev i senaste inlägget gick vi förbi en bakgård här i Reykjavik när jag hade besök här på ön och möttes av stora, graffitimålade ytor. Det var på murar, väggar, gavlar, plank och så vidare. Ibland önskar jag att jag själv kunde vara lika kreativ som personerna bakom de här konstverken. Jag önskar åtminstone att jag hade deras fantasi och tålamod till att göra riktigt stora konstverk. Om ni besöker Island och Reykjavik tycker jag definitivt att det här är något att traska förbi! Mina favoriter är utan tveakn Barn/Monster-målningen och Robotwars-målningen. Vilka gillar ni?












REYKJAVIK CITY



Efter att ha haft 2 besök här på ön i lite drygt en och en halv vecka, då en av anledningarna bland annat var pappas 50 årsfirande, var det givet att vi skulle ge oss ut på några av de typiska isländska turerna. Däribland en utflyktsdag inne i Reykjavik på just den stora dagen. Jag insåg efter att jag börjat ladda upp bilderna att det blev en jäkla massa bilder så jag får helt enkelt dela upp dem på olika dagar. Här nedan följer därför en bildbomb för er som är en aning nyfikna på vad självaste födelsedagen bjöd på. Hoppas ni gillar dem!


Den nästan 75 m höga kyrkan med utkikstorn i toppen, Hallgrimskirkja, ligger inte bara i centrum av Reykjavik utan också uppe på ett berg. 


En del av utsikten från utkikstornet i Hallgrimskirkja.


Hur tänkte de egentligen här? "Jag vet! Vi målar huset neongult och så spikar vi upp ett neongrönt tak på det.. Jaaa det gör vi!"


Ett bakgårdsområde fyllt med graffitikonst. Jag har tänkt att visa er fler bilder från detta i ett annat inlägg.


"Walking polarbears on the streets of Reykjavik!"


Butiker fyllda med typiska isländska koftor, så kallade Lopapeysur.


Islands mest kända korvkiosk. Ett landsmärke där Bill Clinton ska ha tagit sig en korv eller två och där Metallica sägs vara stammisar.


En tiggande fågel? En arg fågel? En hungrig fågel? Jag vet inte, god korv är det i alla fall!


Ett försök till en typisk turistbild utanför det realtivt nybyggda operahuset Harpan.


Harpan.


Harpan.


Jag och självaste födelsedagsbarnet!

RSS 2.0