PANNBANDS REUNION



Idag kom jag på att jag hade ett pannband liggandes i garderoben precis innan det var dags att rusa iväg till bussen. Ner över öronen och jag var redo för dagen. Jag gillade det faktiskt så pass mycket att jag bestämde mig för att göra ett nytt, eget, när jag väl kom hem. Lite pillande och fixande.. sen så.. vips! Ett nytt pannband. Färgen på bilden nedan är dock lite missvisandekan jag tycka. Tänk er mer en mörk nyans av röd-orange-koppar så borde ni komma ganska nära. Snabbfixat och kul att få pyssla lite själv. Jag älskar ju som sagt att pyssla och att skapa saker med mina händer så det här kommer det bli mer av! Vad tycker ni?



LET ME SEE THAT BOOTY WORK


T-Pain ft. Joey Galaxy - Booty Wurk

Söndagsmusik när den är som bäst. Det behövs inte sägas så mycket mer.

HANDS UP HIGH, WE BURNIN' UP THE SKY


Sean Paul - She Doesn't Mind

Trots att Sean Pauls nya frisyr kanske inte är det hetaste jag sett på en kille under senare dagar är ändå låten sjukt. jävla. förbannat. het! Vissa tycker att den påminner om sommaren, för mig kommer den dock alltid vara en del av Island. Vinter, december och nedräkning till julledigheten. Sen att det inte verkar som att det är värst många fler än jag och någon mer här på Island som fallit för den är kanske ingen höjdare. Men wtf, skyll er själva suckers!

TRÄNGSELN BLAND HUNDRATALS DUNJACKOR



Idag var det snö och kallt här på ön. Så pass kallt att projektet; "ta på sig kläder, sockor, skor, jacka, halsduk och vantar" gjorde att jag missade bussen med bara några meter. Trots att jag sprang. "Ingen idé att tjura" tyckte jag och bestämde mig därför för att traska vidare i snöovädret några hållplatser framåt. Rättare sagt en kvart framåt. Väl på plats unnade jag mig lite frukost och passade även på att spöa mina vänner i Wordfeud innan jag tog nästa buss.

Jag hade planerat att kolla runt lite inför jul och så och trott att köpcentret skulle vara lika tomt på folk och fridfullt som det annars alltid är när jag är där. Det vill säga på vardagsförmiddagarna när jag är ledig, när ungefär 80% av resterande invånare på Island jobbar. Ibland sviker tydligen även mitt IQ. Det var ju för fan värsta julruschen! Att försöka tränga sig fram bland hundratals islänningar i dunjackor och pälsfodrade mössor med öronlappar är en sport i sig. Speciellt när hälften av all golvyta på området tas upp av små scener där bland annat tjejer i rosa peruk sjunger och uppträder för barnen, 50+ mannen sjunger senaste hiten från julplattan och trubadruen klämmer i i en barnsång där 4 verser består av att imitera ett gråtande barn. Underbart! Jag gav upp, bestämde mig för att beställa in en chai-latte och sitta ner en stund innan det var dags att röra sig mot bussen. Jag drack upp det mesta. Mot slutet gav jag det halvtomma glaset en arg blick, grimaserade äcklat åt smaken och lämnade besviket stället. Blaskigt chai-te. Inte riktigt vad jag hade väntat mig.

En sväng in på matbutiken innan hemgång, där lösgodiset som vanligt reas ut till halva priset på lördagar,gav mig dock tillbaka lite lugn  i kroppen. Uppladdningen inför kvällen var given. Coca cola, chips, ost och kex. Och mjölk. Här planerades det för myskväll. Själv.

Tur att jag i sådana här lägen ändå har grannen under som håller mig sällskap med sitt eviga "lördags renoverande" i form av betongborrning och hamrande i väggarna. Då slipper man ju få lite lugn och ro såhär på sin enda lediga dag/kväll i veckan. Tack. Jag hatar dig.

EN NY FAMILJEMEDLEM



Ja men just det! Jag har ju glömt att berätta att familjen där hemma bestående av mamma och min syster bestämde sig för att skaffa katt. Lite impulsaktigt skulle jag kanske kalla det men jag tror också att det var helt rätt beslut.

Jag och mamma hade nämligen pratat om katter tidigare här en dag och jag visste mycket väl att hon var sugen på att skaffa en katt. Vad jag dock inte visste var att det faktiskt skulle bli av så snabbt. Efter att ha suttit och kollat på katter över Skype med mamma och skickat länkar fram och tillbaka kändes det ändå som att vi gav upp efter ett tag. Det fanns massvis av fina ungar men det verkade inte som att det skulle bli något. "Det dyker nog upp något som passar mig en dag här framöver" sa mamma ändå hoppfullt sista gången vi pratade om katter. Samtalet fortsatte och tillslut sa vi ändå hejdå. Slut på kattprat och vardagen skulle gå vidare. En stund senare ringer mamma dock upp på Skype igen. "Nu ska vi åka och köpa katt!!". Sagt och gjort.

Så här har ni alltså den lilla krabaten. Snart 12 veckor gammal. Tydligen jättekelig och sällskapssjuk. Är han inte bedårande?! Fuck vad jag längtar hem.

ETT BESÖK HOS FRISÖREN



Igår var det dags. Tillfixning av håret hos frisören och massa annat fix inför bland annat julen och till mitt pågående projekt som jag berättade om förra veckan. En hel dag själv inne i Reykjavik. Alldeles själv. Eller ja, jag stötte ju på en hel del islänningar och turister såklart men huvudsaken var att det enda jag såg var bara en massa nya ansikten. Det var första gången på ungefär 5 månader som jag åkte iväg och gjorde något själv. Helt själv. En hel dag innan jobbet. Pjúff!

Hur som helst. Håret är fixat och nu är jag verkligen sjukt sugen på att åka hem till jul och nyår. Träffa mina vänner, umgås med familjen och bara få njuta av att vara ledig. L E D I G. Det känns helt overkligt. Har det verkligen redan gått 4,5 månader sen jag lämnade Sverige i somras? Herrejävlar.

2 VECKOR KVAR


Se här, gott folk! Så här fint är det emellanåt om mornarna här på Island. Eller ja, morgon och morgon. Den här bilden tog jag runt 10 ungefär..

Jaa, det är tungt att gå upp om mornarna nu. Mörkt, kallt och tidigt. Den kombinationen är kanske inte den härligaste. Men lite mysigt måste jag ändå få säga att det är. Mysigare blir det dock om exakt 2 veckor från och med idag då jag äntligen åker hem till Sverige för lite jul- och nyårsfirande. Familj och vänner, fy vad jag saknar er!


DET FINNS EN ANLEDNING



Haha! Hur många gånger har jag inte bett om ursäkt för dålig uppdatering nu? Minst en gång i månaden tror jag. Och som oftast så finns det vissa anledningar. En av de värsta är att jag bara är så sjukt lat att starta datorn när jag numer mest använder min iPhone till det dagliga internetsurfandet men den andra, den här gången tycker jag ändå är helt godtagbar. Jag vill inte säga för mycket men jag har haft ett ganska stort projekt på gång nu under de senaste veckorna och snart tror jag nog att det är färdigt. Kan ni kanske gissa vad det är? Kanske kan bilden ge er en ledtråd. För er som inte orkar gissa.. ge mig en vecka till, max, så borde nog hela projektet vara avklarat, fotat och upplagt här på bloggen. Blir det som jag tänkt kommer det bli GRYMT!

RSS 2.0