SLUT PÅ INTERNET

Jaha, då verkar vi vara där igen. Slut på internetkvoten och fortfarande några dagar kvar tills ny påfyllnad. Typiskt. Jag som hade tänkt att bjuda er på lite mer bilder från förra veckan då jag är ledig idag. Nåväl, ni får helt enkelt vänta till nästa vecka. Jag har sagt det förut men det går inte att säga för ofta: Åh, vad jag älskar det isländska internetsystemet!

Tacka vet jag 3G nätet och iPhone.


PAPPA 50 ÅR



I fredags, för snart en vecka sedan, rättare sagt den 17 februari, var det alltså dags för den stora dagen. Pappas 50-årsdag! Ett firande som ägde rum här på Island med diverse utflykter och aktiviteter. Blå Lagunen på ankomstdagen, Reykjavik City på själva födelsedagen, Gyllene Cirkeln som nybliven 50-åring, mat, glass och en trip upp på Ásfjall sista dagen.

Här nedan ser ni tavlan som jag gjorde till pappa för att hinta om vad som komma skall i sommar, när både jag, lillasyster och pappa är på hemmaplan. För att även göra det ännu tydligare knåpades det även ihop en tårta i samma tema här på Island innan ankomst. Vet dock inte om jag kan säga att jag är lika nöjd med den som jag är med tavlan men det är ju som vanligt tanken som räknas. Och här fanns det tanke bakom kan jag lova. Jag måste dock passa på att informera er om att tårtan blev sjukt god, trots att det kanske inte riktigt ser så ut på bilden. Söt, saftig och med partyinslaget att lyckas färga allas tungor gula. Mums! Det gjorde vi bra.




UNGLINGAMÓT 2012



I helgen var det alltså dags för tävling. En uttmattande prövning i sig att bara vara där en hel helg. Det ska hållas koll på tider, startnummer, antal gymnaster, återstående tid, poäng, hur många lag som är kvar innan lagen ska in på golvet, se till att gymnasterna håller fokus, påminna dem om vad de ska tänka på på tävlingsgolvet och så vidare. Uppvärmning, förträning, inmarsch, tävling, prisutdelning och fotografering. Däremellan ska man förhoppningsvis även lyckas få in en liten paus då man kan stoppa i sig en banan och ta en klunk vatten. Oavsett om det är ett pressat schema och mycket att tänka på går timmarna rekordsnabbt just de här dagarna. Man kommer dit, tävlar gärnet och åker hem. Helt slut. Men oh, så kul det är och hjälp så stolt man blir över sina tjejer!

Helgens tävling, Unglingamót 2012, hölls i Selfoss och var förutm bara en nationell tävling även kvaltävlingen till Junior Nordiska Mästerskapen 2012 som går av stapeln i Halmstad i april. Ett mål som många av de här tjejerna tränat för i ungefär 2 år. Om vi lyckades? YES!


T3, första plats i 3 flokk.


T2, första plats i 1. flokk och därmed kvalificierade till Junior Nordiska Mästerskapen 2012 i Sverige.


L2, en fin 8e och 14e plats i 4. flokk.





EN ENERGIGIVANDE DAG



Ytterligare en dag ute i det fria tog plats idag. En trip fram och tillbaka till IKEA tillsammans med jobb och två skypetider gjorde min dag riktigt bra. Jag tänkte på det när jag stod och väntade på bussen idag att ju mer man gör, desto mer energi får man dessutom tillbaka. Att gå upp tidigt, fixa iordning sig och slänga i sig lite frukost innan kl 11 gör att man faktiskt har en del timmar över innan jobbet faktiskt drar igång. Och om det så bara betyder att, som idag, åka till IKEA i 40 min så kan det ändå vara värt att få känna att man klarar sig själv, se nya människor och desstom få öva på språket. Att jag dessutom fick tag på lingonsylt, som uppenbarligen inte är någon större hit här på Island, gjorde bara min dag ännu bättre!

Appropå språk fick jag dessutom höra idag, från en av mina gamla smågymnaster; "Waaaaow vad du har blivit bra på isländska!". Även om jag vet att jag förstår mycket så är det fortfarande sjukt svårt att prata och ingen kommer nog aldrig riktigt att lära sig isländskan felfritt om man hade oturen att inte växa upp här. Men det gör mig inte så mycket, det känns bara kul att folk, även barn, kan slänga ur sig något sådant och förhoppningsvis även mena det. För jag vill verkligen lära mig, men det är svårt. Skönt att folk nu ändå har vant sig vid en härlig blandning av isländska, engelska och svenska.

I morgon är det dags för tävling här på Island. Årets hittills viktigaste för vårat juniorlag, då det är kvalifikationstävlingen till Junior Nordiska Mästerskapen 2012 som går av stapeln senare i vår. Så snälla gott folk, se till att hålla tummarna för de och Stjarnans alla andra lag i helgen. Nu kör vi.. Áfram Stjarnan!

DÅLIG DIJON ELLER SLISKIG OSTSLICE?



En heldag själv i köpcentret Kringlan, där en fikafrukost skulle sätta fart på dagen i form av en cafésmörgås, tog en hastig vändning då smörgåsen smakade unken. Vet inte riktigt om det var dijonsenapen eller den underligt tjocka ost-slicen, som låg mellan brödbitarna, som smakade konstigt eller om det helt enkelt var någonting annat. Vad jag däremot vet var att den inte gick att äta upp men att chailatten å andra sidan var oslagbar! På den fronten misslyckas Kaffitár ytterst sällan. Jag lovar, de har världens godaste chailatte. Ni måste prova den.

Några timmars strosande och några härliga fynd blev det så tillslut och jag kom hem med en hel drös påsar idag efter jobbet. Hädanefter ska jag dock se till att hålla i pengarna ett tag framöver. Jag har ju besök som väntar här i dagarna. Ett om redan 5 dagar och så pappa som kommer om exakt en vecka idag. Dubbelt upp! Shit vad jag längtar.

SOME HIPHOP FOR YOU MY FRIENDS


Tyga - Rack City

Som så många gånger förut kan det under vissa perioder bli så att en och samma låt går på repeat i mina högtalare här hemma, i lurarna till och från jobbet och i träningshallen under jobbtid. Oftast brukar låtarna bli populära i träningshallen hos gymnasterna men inte den här gången. Say what?! Skärpning brudar. Haha nåväl. Vissa låtar kanske man bara ska se till att hålla för sig själv. Det kanske är bäst så. Har jag sagt att det är helt sjukt bra låt förresten? Ni borde lyssna.


The Game ft. Lil Wayne & Tyler the Creator - Martians Vs. Goblins

Inte nog med att det är en skön låt, här snackar vi även fet video. Påminner lite om en fransk låt (Sexion D'Assaut - Qui t'a Dit) som jag la upp för ett tag sedan måste jag ändå säga, i videoväg. Dock blir den här låten svårslagen i musikväg. 


Future ft. T.I. - Magic

Jag bjuder på ytterligare en låt innan det nu, för sent som vanligt, blivit dags för mig att krypa till kojs. Ni ska bara veta hur mycket bra musik det ligger på min iPod just nu. Yum!

WORK IN PROGRESS



Sakta men säkert.

NEDRÄKNINGEN KAN BÖRJA



Nu är det bara 7 dagar kvar tills han är tillbaka här på ön och det känns inte så där hopplöst länge som det annars alltid har en tendens att göra. Jag tänkte dock inte skriva så mycket mer nu, för då saknar jag honom bara ännu mer, men jag tänker säga att jag längtar efter honom! Massor.

EN KYLIG UTOMHUSNATT



I söndags natt, precis innan jag skulle släcka ljuset och lägga mig, kikade jag snabbt in på väderleksrapporterna och möttes av det här härliga bottennappet uppe i Kiruna. Från ungefär -32 grader ner mot hela -36 grader. "Jaja, det var väl ungefär lika kallt i hela Sverige under de dagarna.." tänker nog ni där hemma. Jag tittade snarare chockat på rapporten och tänkte: "stackars, stackars, stackars dig som måste sova ute i snön där uppe, just de här dagarna" och kramade om kudden lite hårdare av saknad.

LITTLE BIRDIE


Little Birdie. Ritat på A4-papper. Total arbetstid: ca 20 minuter.

Ni vet teckningen som jag visade er i början på veckan, den har jag fortsatt med. Vet inte riktigt hur många timmar det blev sammanlagt idag, man tappar ju konstigt nog tidsuppfattningen helt när man sitter där med pennorna i handen och lyssnar på bästa musiken. Mot slutet började jag dock tröttna på att skugga, samma hörn för säkert 8e gången, så jag bestämde mig för att lägga ner för dagen. Jag insåg dock ganska snart att jag fortfarande inte invigt min nya "tusch" penna som jag införskaffade i veckan än och då detta inte är något jag är van vid att använda bestämde jag mig för att kladda lite för att åtminstone ha provat. Här har ni alltså resultatet av kvällens kladdande.


DAGENS OVANLIGA PARKERING



Igår, påväg för att titta på universitetets gymnastiktävling, möttes jag av det här. Ibland undrar man ju alltså..

NY MUSIKKATEGORI



Nu mina vänner, är det äntligen premiär för min nya kategori här i bloggen. Låt mig stolt presentera den nya kategorien Musik för er! Här kommer det hamna en massa bra musik. Visserligen kommer inläggen med musik även att publiceras här på framsidan av bloggen men där kan man alltid gå in i efterhand och lätt hitta alla inlägg med musik som jag länkat till här på bloggen. Smart va? Hoppas ni gillar det!

Här, som invigning av denna kategori, ger jag er därför 6 låtar att avnjuta.


Drake ft. Rihanna - Take Care


Dr. Dre ft. Snoop Dogg, Kurupt & Nate Dogg - Smoke Weed Everyday (Hedegaard Remix)


Afrojack & Shermanology - Can't Stop Me (Club Mix)

Timbuktu - Flickan Och Kråkan

Drake ft. Stevie Wonder - Doing It Wrong

Rihanna - You Da One

Kanske börjar det bli på tiden att skapa ytterligare en blogg, en som bara är inriktad mot musik?


BANGARANG


Skrillex ft. Sirah - Bangarang

"Dubstep is just a bunch of transformers having sex."

BORTGLÖMT PROJEKT



Hittade en gammal bild i mitt block som jag uppenbarligen inte tagit tag i på sista tiden. Kanske har det därför blivit dags att färdigställa den nu, en gång för alla? Eller? Jag tror det va.

LÅNGHÅRIG TJEJ



Jag hade, som ni antagligen ser, ganska tråkigt på jobbet och en tid över häromdagen och kom då på att jag måste ta bild och visa er hur långt hår jag fått. Ser ni! Det här måste vara rekord. Tummen upp för hårsäckarna!

Synd bara att man inte har det där typiska isländska häst-håret som väger 12 kilo hårstrået utan bara får nöja sig med 0,0000002 gram tunna hårstrån. Förlåt, jag ska inte klaga, det kunde ju faktiskt ha varit värre än så. Mycket värre. Tänk er typ 0,0000001 gram per hårstrå.. Gosh.

EN KREATIV FÖRMIDDAG



Det hinns tyvärr inte med så mycket bloggande när man åker hemifrån klockan 10 på förmiddagen och inte kommer hem förrän klockan 23 på kvällen. Men jag tänkte i alla fall snabbt dela med mig av vad jag gjorde idag. Ny danskoreografi till Anitas och mina ca tolvåriga tjejer, sickade iväg ett sms till min saknade vän där hemma och insåg sedan att jag får besök hit till ön om mindre än 2 veckor. Som jag längtar! Nu, sovdags. God natt mina vänner!

RSS 2.0