NYTT INTERNET

Ja, som senaste inlägget säger så har inte vårat internet varit det bästa på senaste tiden. Inte på riktigt lång tid faktiskt. Det har i stort sett varit problem med det ända sedan jag flyttade hit. Mer eller mindre i alla fall. Och telefonisterna på företaget har varit griniga, inte frågat sig fram för att kunna hjälpa och heller inte erbjudit sig att komma och kika på det. Så i slutet på förra veckan när vi bestämde oss för att åka in med routern och säga upp vårat kontrakt fick vi inte bara veta att routern var av modellen "äldre" utan också att vi hade en allt för lång sladd vilket tydligen kunde vara en av anledningarna till att internet hade strulat. Kul. Kul att ni tar er tid att kolla upp sådant när vi ringt och suttit i kö ett flertal gånger.

Nu är det i alla fall uppsagt och vi har påbörjat ett nytt avtal med ett annat företag. Bäst för dem att allt fungerar smidigt och bra. Så nu gott folk, nu ska det bli uppdateringar här i bloggen på löpande band igen. Men först jobb!

INTERNETSTRUL

Om ni undrar var jag hållit hus de senaste 3-4 dagarna är det framför datorn, utan internet. För det är så det funkar här på Island tydligen. Man sitter i en telefonkö i 30 minuter och får höra att man från början är placerad som numer 7 i kön. När man sedan väl kommer fram och ställer frågan "Varför har inte internet fungerat på 4 dagar?" och får som svar "Ni har använt hela er internetandel och det kostar 1550 ISK för att få ytterligare 10GB" blev jag sur som bara den. "Menar du att jag ska behöva sitta i kö så fort internet dör, i 30 minuter (som också kostar pengar), för att få en påfyllnad så att jag kan fortsätta anväda internet månaden ut!?". "Ja".

Problemet skulle lösas på 5 minuter. Då valde routern att lägga av.

I morgon ska jag in och träffa bolaget personligen. Jag är trött på telefonköer, telefonmusik, tråkiga telefonister, islandsinternet, routrar och internet i övrigt. Att min mobiltelefonen dessutom väljer att lägga av under dagen kunde ju inte ha gjort saken bättre.

Förresten, har jag sagt att jag hatar busschaufförer också?

FÖDELSEDAG


Jag tillsammans med tre av mina gymanster här på Island.

Igår, den 22 augusti, firade jag min 23:e födelsedag här på Island. En dag som jag från början inte hade några större förväntningar på visade sig dock bli en av de bästa födelsedagarna på riktigt många år!

Lite förmiddagstårta tillsammans med mina nya danska roomies, Alice och Peter drog igång dagen. Marängtårta med grädde och jordgubbssylt med några fint ditsatta Ballerina kex på sidorna fick bli min födelsedagsfrukost. Sen var det presentutdelning som bjöd på både ett biobesök för att se Smurfarna och ett presentkort på valfria pysselgrejer så som garn, penslar, pennor och målardukar med mera. Tack!

Även i träningshallen fortsatte gratualtionerna. Jag lovar att jag under gårdagen säkert kramade och tackade bort en åttondel av jobbtiden för alla som kom och gratulerade. Som om inte det vore nog blev jag även överraskad med en superfin chokladtårta, neddränkt i smörkräm, av några utav mina AG-gymnaster, precis innan jobbet drog igång. Haha, som jag har skällt på dessa tjejer ibland! Jag har fått dem att gå hem arga, ledsna och dödströtta på mig som tränare och så dyker de upp med världens finaste tårta med ett stort chokladhjärta på toppen! Jag behöver väl inte säga hur glad jag blev?

När träningspasset med mitt kära seniordamlag var slut blev det dessutom ytterligare lite firande då större delen av laget åkte iväg och käkade glass i Hafnarfjörður. Glada miner och lite socialt häng utanför gymnastikhallen är något jag alltid uppskattar. Speciellt med ett så sjukt härligt gäng som detta! Ni ska bara veta. Ytterligare några kramar och en ruskigt blöt puss i pannan av en av tjejerna i laget, fick avluta mitt födelsedagsfirande.

FÖDELSEDAGS BETYG: MVG.

Igår var en sjukt bra dag, jag insåg verkligen hur mycket bra folk jag har omkring mig här på ön. Människor som verkligen bryr sig, uppskattar mig och tycker om mig för den jag är. Ibland glömmer man lätt bort dessa människor. Man tar dem för givet och inser aldrig riktigt vilken fin relation man har till många av dem. Skärpning Carolina!

FORMATIONSPLANERING



Såhär har hela min morgon sett ut idag. Formationsritande och spånande vid frukostbordet tillsammans med Alice i ungefär 4 timmar. Det tar uppenbarligen sin lilla tid. Inte konstigt att det var svårt att hänga med på vissa föreläsningar på universitetet då jag ofta slog två flugor i en smäll och satt och ritade små kryss i matteboken samtidigt som föreläsningen var i full gång..

Att det sedan handlar om mixlag, med både tjejer och killar, gör det inte lättare då man hela tiden måste se till så att alla i laget rör sig fint över golvet. Däremot tror jag faktiskt, om allt nu går som vi hoppas, att det kommer bli riktigt bra i slutändan. Det visar sig idag. Nu mat, sen iväg till en 5 timmars lång träning med mixlaget!

Sammanfattning för er icke-gymnastikkunniga:
4 timmars planeringsjobb.

EN HÅRDSATSNING


Bild från en av dansuppvärmingarna som jag höll i under träningslägret i Italien i somras. Foto: Niclaes Jerkeholt.

Nu är den äntligen igång, mix-satsningen här på Island. Friståendet (dansen, för er lite mindre insatta i ämnet truppgymnastik) är nästintill färdig och vi upptäckte idag till vår glädje att vi bara har 10-15 sekunder kvar att sätta ihop. Ett projekt, som för några månader sen kändes allt för långt borta för att börja på och som under semestern inte heller lyckades ta sig upp på topp-tio-listan, är nu det projekt som varit prio ett i snart 3 veckor.

Så här ligger det till.. Då våra seniortjejer inte lyckades kvala vidare till Nordiska Mästerskapen som går av stapeln i Norge i höst som damlag kom någon smart själ upp med idéen att vi skulle försöka dra ihop ett mixlag tillsammans med killar från Ármann (en annan förening inne i Reykjavik) och fortsätta satsa mot NM. Sagt och gjort. Dealen med Isländska Gymnastikförbundet blev dock att de ville se ett färdigt fristående den 25 augusti. Det vill säga nästa torsdag, om mindre än en vecka.. För er insatta i gymnastiksystemet vet ni att detta verkligen inte är det ultimata, utan snarare ett förjävla uppdrag, om man bara kommer ha 4 träningstillfällen tillsammans. Men alla har bestämt sig för att det ska gå, både tränare och gymnaster. Då är det inget att haka upp sig på. Att laget sedan även fick påfyllnad med killar från föreningen Gerpla har bara gjort allt ännu roligare. Större konkurrens om platserna i laget och fullt fokus på träningarna har gett ruksigt snabba resultat.

Musikklippningen är inte den bästa, alla steg har inte riktigt fallit på plats och friståendet är som sagt fortfarande inte helt färdigt. So..? Nu väntar en marathonträning med laget på söndag, där allt ska fixas till, och sen är det dags att visa upp det för förbundet på torsdag. Går det vägen får vi ett JA vilket betyder fortsatt satsning mot NM. Så om alla vore så snälla att hålla tummarna för oss inför och på torsdag skulle jag bli jätteglad. Det här kommer bli tajt.

Så till er som undrat var jag har hållit hus och vad det är jag har haft fullt upp med sedan jag kom tillbaka till ön är det alltså detta som är svaret. Mix-satsting. Det är därför bloggen har kommit lite i andra hand. Ni ska dock veta att jag mår riktigt bra just nu, dagarna flyger förbi, jobbet rullar på, solen skiner och att jobba med mixlaget är sjukt kul. Jag har verkligen saknat att stå och peta och leda ett lag framåt. Men nu är det igång igen och jag älskar det!

MIN ENFORMIGA VARDAG

YC ft. Future - Racks

Bara för att ni inte ska tappa intresset helt för bloggen och för att jag vill visa er att jag fortfarande lever och mår bra här på ön tänkte jag återigen dela med mig av lite musik. I brist på annat liksom.

Jag har nämligen inte så mycket nytt att berätta. Det enda som händer om dagarna är just nu följande: frukost, fixa matlåda, åka buss till hallen, möta upp Peter och Alice, flumma framför dansspeglarna, komma på lite nya danssteg till mixdansen, lunch, jobba, skicka iväg lite sms, åka bussen hem, duscha, sova. Så har mina dagar sett ut hela veckan hittils. Plus en hel del träningsvärk också såklart. Och så kommer de nog fortsätta att se ut ett tag till framöver.

Nåväl, nu har det blivit dags för lite fylleskype hemifrån Sverige innan jag ska sova. Sen är det på't i morgon igen! Ska försöka uppdatera er lite mer under helgen men jag vågar inte lova något. Jag har nämligen en hel del att göra, första deadlinen är om ganska exakt en vecka, så nu är det 100% som gäller varje dag. Lovar att berätta mer snart. Nu.. God natt!

SJUK SYNKRONISERING



Har man aldrig någonsin sett ett filmklipp på manlig RG är det hög tid att ändra på det nu. Även för er som vanligtvis inte gillar dans, pianomusik och gymnastik. Det här är något av det mest häpnadsväckande jag någonsin sett.

Visst, vi vet alla att asiatiska gymnaster tränas stenhårt sen barnsben, men det här är ändå något utöver det vanliga. Synkroniseringen är något av det sjukaste jag sett. Men då kan de ju även spendera en två timmars träning till att bara peta och öva på 1/36 del av dansen.

TISDAGSTYNGD



Jajemen, exakt såhär pigg och glad kände jag mig i morse när klockan ringde. Halsen hade tjocknat på under natten och huvudet kändes tungt. Hade jag fått välja hade jag aldrig gått upp ur sängen idag.. men jobbet kallade. Ett jobb som idag faktiskt fick mig att bryta ihop lite. Stressen som jag under den senaste veckan inte trodde fanns där gjorde sig plötsligt påminnd och den ena saken efter den andra började plötsligt ploppa upp och skapade en stor, tung sten i magen. Att sedan ha en 3 timmars träning där nästintill ingen lyssnade på en, oavsett om man skrek eller pratade lugnt, gjorde inte dagen bättre. Resultat = hemgång, med bultande huvudvärk.

Nu är klockan ungefär 21 här på ön och jag känner mig faktiskt fortfarande ganska seg i kroppen så nu tänkte jag ta tag i mig själv, hoppa in i duschen, krypa ner i sängen för att sedan somna relativt tidigt. I morgon tar vi nya tag!

ETT ÄRLIGT KVÄLLSSVAR



Bara för att
.. klockan börjar bli mycket, halsen börjar bli tjock, maten kallnat, träningsvärken smyger sig på och för att det snart är dags för ett nytt avsnitt av Dexter kände jag, så här innan läggdags, för att gör något för er, mina läsare. Jag vet nämligen att många av er innerst inne någon gång har ställt er frågan:

"Hur stora armmuskler har hon egentligen, den där Carolina?"

Här har ni alltså svaret. I form av en bild. Och då vet ni, om ni känner mig rätt, att jag vanligtvis bara hade gjort det lätt för mig och skrivit: "En bild säger mer än 1000 ord" ..Så därför tänker jag istället uttrycka det i ord: HUGE!

Godnatt mina små älsklingar!

YOU SHINE IT WHEN I'M ALONE


Ellie Goulding - Lights (Bassnectar Remix)

Vissa vänner/bekanta har kass musiksmak. Andra har har en musiksmak som faller mig helt i smaken. Här har vi ett tips från en av dessa med sjukt bra musiksmak. Sjukt skön låt. Fet. Tung. Mäktig. Känsloframkallande. Cool. Kalla den vad ni vill. Jag säger bara kort och gott att den är B R A, sen får ni dra era egna slutsatser utifrån det.

Fast nej, jag måste faktiskt säga vad jag tycker. Det är seriöst en av de absolut bästa låtarna och remixerna på länge. Sen att det är i en dubstep-version.. ja vad ska man säga, jag älskar det. Och ja, jag är uppenbarligen väldigt mycket för remixer. Det är i alla fall en av de slutsatser som drogs om mig i somras. Hur som helst..

There you go, lovely music for you my friends!

HAFNARFJÖRÐUR OM SOMMAREN



Idag var det otroligt nog dag två som innefattade ledighet och strålande solsken. Som om inte det vore nog var det dessutom varmt. Kan ni förstå det!? Ledighet, solsken, värme.. på Island! Chansen att de tre sakerna ska slå in på en och samma dag är nästintill obefintlig om jag känner mitt Island rätt. Fast nej, där var jag egentligen inte speciellt rättvis.. Maxtemperaturen på ön har faktiskt en gång uppmätts till 29 grader. Tragiskt nog aldrig tagit steget över 30 garder.

Jag är nog bara lite confused, that's all. Jag hade räknat med att komma tillbaka till ett kallt och regnigt (inte minst blåsigt) Island, där jobbet tryckte på utanför sovrumsdörren och så välkommnas jag av en av det här. Sol. Värme. Ledighet. Just nu känns livet faktiskt ruskigt lätt att leva.

Därför, bestämde jag mig idag för att det var dags att pallra sig upp ur sängen, stänga av datorn där det i timtals rullat avsnitt av Dexter och ge mig ut på en promenad i Hafnarfjörður tillsammans med Alice. Jag kände i alla fall att jag var tvungen att lära känns mitt område där jag bor. Det är ju trots allt, för tillfället, mitt hem!


















HANG IN THERE


Hang In There. Ritat på A4-papper. Total arbetstid: ca 5 timmar.

Efter att teckningen Sleeping Beauty fått sådan otroligt bra kritik och för att jag även själv har den som en av mina favoritteckningar har idéen om att fortsätta på just detta tema länge funnits i bakhuvudet. Jag älskar att rita små detaljer och att rita verklighetstrogna motiv och trots att just dessa små vigprydda barn kanske inte är helt verklighetstrogna gillar jag ändå att få det att se så ut. Som att det faktiskt skulle kunna vara på riktigt.

Idéen till just den här teckningen föddes faktiskt ganska snabbt efter att Sleeping Beauty blev färdig förra året och har stått nedskriven på min att-göra-lista i teckningsväg sedan dess. Men sen är det ju det där med inspiration, tid och ro som måste infinna sig också. Och att sedan tajma alla de tre sakerna är ibland ganska svårt. Jag lämnar tolkningen av teckningen till er. Jag vet vad jag känner när jag ser den, kanske inte fullt ut än, men ju mer jag tittar på den och ju mer jag tänker efter börjar känslan sakta men säkert gå upp för mig. Hur tolkar ni den?

Just nu känns det bra. Min teckningstorka har börjats lösas upp och jag har för tillfället massvis av idéer och bilder i mitt huvud som jag vill försöka få ur mig i form av nya teckningar så snart som möjligt. Men det är ingen stress. Det går inte att stressa fram bilder. De får ta den tid de kräver. Ibland tar det dagar, ibland veckor och i värsta fall månader. I slutändan är det ändå viktigast att de blir som jag tänkt mig och att jag kan dela med mig av bilderna i mitt huvud. Det finns så otroligt mycket där inne som jag bara måste få dela med mig av till er.





JAG GRÅTER BARA I REGNET



Jag kanske är lite sent ute med denna låten men då jag inte är världsbäst på att uppdatera här i bloggen kände jag ändå att ni kan få ta del av en väldigt fin låt. Newkid - Jag Gråter Bara I Regnet (Akustisk Version Live)

Jag kan även passa på att berätta att jag har påbörjat ett nytt projekt i teckningsväg. Den här gången är det dock inget porträtt utan en ny teckning som jag länge haft i baktankarna men bara aldrig riktigt tagit mig tid till. Så om ni är nyfikna på att se hur slutresultatet blir får ni fortsätta kika in här under helgen, då mitt mål är att få färdigt den innan måndag.

Förresten, för er som inte visste, är jag nu tillbaka på Island efter en underbar sommar hemma i Sverige. Ska försöka återkomma med en liten sammanfattning av min sommar för er när jag får mer tid att sitta framför datorn. Nu kallar jobbet.

ISIDOR OCH JULIA



För er som följt min blogg och lagt märke till att jag hittils lagt upp bilder på två beställningsprojekt här i bloggen, i form av två barn, kan jag glädjeligen berätta att det är ett syskonpar jag fått förtroende att rita av. Isidor och Julia.

Här ser ni alltså båda bilderna samtidigt och visst går det ändå att se en viss likhet i bilderna? Hur som helst, ett ruskigt kul projekt att genomföra och det känns skönt att äntligen kunna pricka av det på min "att-göra-lista". Nu har jag bara ett beställningsprojekt på lager som ska genomföras sen är jag "fri" från sådant ett tag framöver.

Så.. om det är någon av er som möjligtvis skulle vilja beställa en bild är det nu fritt fram att höra av sig!

JULIA


Julia. Ritat på A3-papper. Total arbetstid: ca 9 timmar.

Efter att ha lovat detta beställningsprojekt i några månader till en bekant här på Island drog det såklart ut på tiden som med allt annat i min vardag. Den skulle helst ha varit färdig i slutet på våren/början på sommaren men tiden och inspirationen infann sig inte riktigt som jag hade hoppats på. Därför betsämdes en ny deadline: Arlanda, innan flyget tillbaka till Island gick. Om jag klarade det? Check!




RSS 2.0