COMEBACK!



Ja ni ser rätt, det stämmer. Carolina Sturk gör comeback inom truppgymnastiken som gymnast endast 3 veckor innan tävling. Idag kämpade jag mig därför igenom första träningen med laget. Så härlig känsla att verkligen få vara i ett lag och inte bara stå bredvid och coacha. Dock känner jag att mitt knä tog rejäl stryk av att verkligen pressas till max i vissa lägen, men det får det vara värt. Det är bara att vänja sig. Det var bara bra att knät fick se, oavsett om det kom som en chock eller inte, vad det är tänkt att det ska klara av att göra sen i framtiden. Men nu, sähär på kvällen, är det bara att ta hand om det väl, ta en varm dusch, lägga i högläge och vänta ut smärtan tills i morgon bitt. Det brukar lägga sig över natten.

I morgonbitti är det äntligen dags för mig att leda ett danspass på antingen (jag kommer inte ihåg vad det var) högskolan eller universitetet här i Reykjavik. 50 spralliga studenter som utbildar sig till idrottslärare ska få skaka rumpa, vicka på höfterna och rulla med bålen för att få lite dansinspiration inför framtiden. Sjukt kul för dem och sjukt kul mig. Det jag däremot ser fram emot mest är faktiskt bara att få träffa och se lite äldre människor än alla dessa 6-16åringar som jag ser varjde dag i hallen. Ibland känns det nämligen inte som att det finns några fler i min ålder här på Island i och med att jag nästan bara träffar barn om dagarna. Missförstå mig rätt i detta. Jag älskar barnen och jag älskar mitt jobb men ibland känner man sig lite ensam när man jämnt ska agera vuxen dag ut och dag in inför andra människor än sig själv. En dag som i morgon passar alldeles utmärkt!

Med detta sagt är det därför hög tid för mig att leta reda på en skön, och taktfast, låt till morgondagen, slänga ihop en lätt koreografi och sen en lite mer klurig så får vi se vad som passar bäst i morgon när jag är på plats. Men först ska jag koka nudlar. Eller nä, det hinns inte med nu. Ihopsättande av dans tills morgondagen. So, this is to all my neighbours in Sudurhvammur: If you would like to get some free entertainment, maybe just for a few minutes, all you have to do is to look in through my window.'Cause I'll be right there, showing off and dancing my ass off for ya!

Kvällens nyfunna guldkorn i musikväg får ni här nedan i form av MIMS - Move (If You Wanna). Kanske inte dansmaterial till studenterna men helt klart en favorit till enmansdans på mitt rum innan jobbet i några dagar här framöver. Jag kan verkligen inte sitta still. Det rycker i hela kroppen och det är det bästa jag vet. Musik som tränger in i öronen, in i varje liten por, in i blodomloppet, in i hjärtat och sedan upp i hjärnan som sedan skickar ut rörelsesignaler till kroppens all småmuskler i takt till musikens beat. Har jag någon gång nämnt att jag älskar musik? Speciellt musik som denna, musik som inte alltid har världens bästa text utan musik som bara ger mig en världens skönaste känsla i hela kroppen. En känsla som får mig att må bra. En känsla som är en av de absolut viktigaste just nu. Det finns tusentals sådana låtar, i alla möjliga olika genrer. Visste ni att jag är en riktig allätare? Jag lyssnar i stort sett på det mesta, förutom Lars "Bitterjäveln" Winnerbäck och mer sådan musik i samma dystra genre. Vad får jag ut av den musiken egentligen? Ingenting. Den genren existerar inte i min musiksamling. Trots detta, om man drar ett tjockt streck över och glömmer den genren så måste jag ändå bara få säga det igen, för det blir ett så fint avslut på detta stycke: Jag ä l s k a r Musik!

MIMS - Move (If You Wanna)


(Sen hittade jag faktiskt en låt till, en gammal härlig favorit, sen något år tillbaka. Fråga mig inte varför men jag tycker låten är skönt tung och så älskar jag ju feelingen i danskoreografin i videon. Gissa vem som sitter och kör med framför datorn? Ckecka speciellt in de 10 sista sekunderna om ni inte orkar se hela. Nu ska det göras dans här på rummet. Berättar i morgon hur det gick. Godnatt!)

Busta Rhymes - Arab Money

SHOPPING

För första gången sen jag flyttade hit har jag faktiskt, bortsett från mat, busskort och lite smycken, köpt något här på Island. Kläder! Jag hade nästan gett upp på den fronten och börjat säga till mig själv "Ja men det är väl bara bra att du inte hittar något på Island Carolina, fatta vad mycket pengar du kommer spara!" i och med att jag fortfarande, efter att ha bott här i snart 3 månader, inte shoppat någonting i klädväg. Men nu så, ungefär 4 dagar till löning, blev det så dags. Hela tre påsar kom jag hem med idag. Det hade dock kunnat blivit ett par jeans också men självklart, när jag väl hittade något som jag faktiskt verkligen gillade, fanns de inte kvar i rätt storlek. Typiskt! Nu blir det till att kika in minst en gång i veckan en tid här framöver för att se om de får påfyllning.

Jaja, här har ni det i alla fall, dagens inköp i bilder.


Fr v: Svart finstickad kofta med djup urringning i ryggen från Selected Femme. Byxdress i denim från Zara. Ugglehalsband från Original.

OWLING


Owling. Ritat på A4-papper. Total arbetstid ca 2 timmar.

Här har ni det, gårdagens miniprojekt. Det här är faktiskt första motivet sedan "Sleeping Beauty" som jag kommit upp med helt själv. Sen självklart kan man ju alltid inspireras av andra bilder and so on, men alltså ingen avmålning denna gången.

Jag har länge velat göra en uggla och därför suttit i flera dagar och kollat på olika ugglebilder, ugglesmycken och uggleteckningar för att få lite inspiration men satan vad svårt det ska vara att komma igång. En uggla har liksom inte lika ingrodda/inlärda kännetecken som till exempel en katt eller en ko har, i alla fall inte hos mig. Detta gjorde att jag knappt visste var jag skulle börja så därför bestämde jag mig tillslut för att kika runt efter lite inspiration för att komma igång med min idé.

Själva frasen "I'm owling through life" får ni tolka som ni vill. En snabböversättning skulle nog enkelt bara bli "Jag ugglar mig genom livet", bara det att ordet owling inte finns på riktigt i engelskan, men vafan. Jag skapar mig i alla fall en egen liten känsla av det ordet (och hela meningen) och då struntar jag faktiskt i om det finns på riktigt eller inte. O w l i n g, sug på det en liten stund så kanske samma känsla snart infinner sig hos er också!


NY TECKNING

Jag har nu, efter 1 dygn utan dator börjat inse vad fäst jag egentligen varit vid den de senaste dagarna här på ön. Inte bra. Jag antar att det är den som faktiskt får mig i säng alldeles för sent om kvällarna. Inte så svårt att gissa kanske. Vilken tur att den är på uppdatering då! Då får jag ju massvis av tid över. Speciellt en kväll som denna när jag dessutom slutar 20:00. Världens kortaste dag med världens skönaste schema. Kan det bli bättre? Inspirationen till att rita har lagt sig lite efter senaste projektet "Quarantine" så nu fick det bli en liten annan stil och faktiskt något egetpåhittat motiv för omväxlings skull. Håll utkik i morgon så ska jag se till att få upp bilden så fort jag lyckas hacka mig in i någon av mina roomies datorer. Nej, nu blev det visst dags för en spontantrip till mataffären för att köpa nattgodis såhär en torsdagskväll. Bråttom!

SKAKA RUMPA

Nej men se där, hon bloggar ändå! Mobilen måste ju vara något av det absolut bästa som någonsin uppfunnits. Speciellt med möjligheten till internet i den också. Nu har jag stått på rummet i lite mer än en timme och skakat rumpa som bara den till dansträningen med AG-tjejerna senare ikväll. Jag har fått, som order (och önskemål), från bossen min att skaka rumpa med tjejerna ända sen jag kom hit, så nu jäklar ska det skakas, vickas och rullas på höfterna ikväll! Uppdateringen av datorn verkar för övrigt gå fint, så jag räknar med att snart få tillbaka min ögonsten i jävligt mycket bättre skick! Och oj oj, vad duktig jag ska vara på att ha struktur i den sen. Ordning och reda. Nej, nu börjar det bli dags att packa ihopa här och dra sig mot jobbet för att spåna på ännu mer dans. Fast nu med tajta trikåer istället för baggy brallor och limmat linne istället för pöströjan. Kontraster? Yep.

BYE FOR NOW


Vejbystrand 2009.

Jajjemen, nu har jag äntligen lyckats tömma hela datorn så nu är det äntligen dags att lämna in den på lite omformatering och uppdatering. Som jag har längtat!

Ses snart igen!

JAG KLARADE DET!


Blomma. Bild tagen i somras.

Ja, ni läser rätt!
Gissa vem som vaknade 07:28 i morse, helt av sig själv? Det trodde jag aldrig igår kväll när jag legat i sängen och vridit och vänt på mig i 30 minuter. Blev nästan lite småchockad själv när jag slog upp ögonen och kollade klockan. Förstår hur många timmar jag har kvar innan jobbet idag i och med detta? Awsome!

FULLPROPPAD DATOR


Baltus von Trassel. Sommaren 2010.

Åh! På bilden här ovan ser ni världens bästa katt, Baltus von Trassel! Jag är faktiskt ledsen, ni andra människor med katt där hemma, men denna katt är faktiskt oslagbar. Har man inte träffat honom vet man inte vad man missat. Jag har inte tänkt på honom speciellt mycket sen jag flyttade hit till Island i höstas då han inte bor hemma hos oss längre men nu när jag fick syn på den här bilden saknar jag honom massor. Han hade allt sina små idéer för sig. For example: Han vägrade dricka vatten ur vattenskålen i köket utan dracknästan bara från ett litet vattenglas som stod på mitt rum framför fönstret. Han tvättade sig skinande ren innan han gick ut och sket sen fullständigt i om han var ren om tassarna eller inte när han väl kom in igen. En gång tassade han glatt ut genom altandörren för att cirka 5 steg senare skräckslaget tassa tillbaka baklänges i samma steg när han insåg att det låg snö på altanen. Han var grannskapets bjässe. Högst i rangordningen. Gick från att vara en högt eftertraktad avelkatt till en livsnjutande bondkatt på bara några månader. Dessutom är han en av få katter som, trots att han är hane, lyckats blivit trefärgad, vilket annars oftast bara berör honor. Jag får helt enketl se till att skriva mer om honom en annan stund, han förtjänar faktiskt ett alldeles eget blogginlägg.

Nehe.. annars då? Ingen tömning av datorn idag heller. Det tar ju en förjävla lång tid att tömma datorn för er som aldrig gjort det innan. Att man har så mycket skit på datorn inser man verkligen i ett sånt här läge, och med tanke på det tänkte jag faktiskt ta och stänga ner här för idag. I morgon ska jag (det finns inget som heter försöka) upp vid 08:00 och fortsätta med datortömningen i och med att jag idag bara hann vara uppe i ungefär 3 timmar innan det var dags att rusa till bussen. Känns sådär att försova sig på "mornarna" här i och med att man inte får speciellt mycket fritid till övers då. Jaja, godnatt på er mina underbara läsare! ♥ Jag LOVAR att det ska bli mycket bättre uppdatering här sen när datorn är fräsch och pigg igen.

Tills dess får ni här ett musiktips som känns väldigt mycket tisdag just nu och som har gått på repeat här sen jag kom hem efter jobbet idag.

Rihanna ft. Eminem - Love The Way You Lie (Part II)

TÖMMNING

Jag håller just nu på och sparar ner alla filer på min dator för att antingen idag, i morgon eller i övermorgon få tillbaka den i nytt fint skick. Omformaterad och fräsch. Det känns verkligen som att det är på tiden nu då jag inte har formaterat om den en enda gång sen jag köpte den hösten 2007.. Så tänker man efter lite har den ju ändå hållt igång ganska länge. Min alldeles egna superdator! Men nu är det på gång i alla fall och det har det varit länge. Det har bara aldrig blivit att jag kommit till skott eller haft tid att verkligen spara ner alla filer på något annat ställe än datorn, men nu jäklar! Så hör ni inget från mig vet ni i alla fall var jag håller hus. På mitt rum. Utan dator. Det vill säga om jag hinner tömma färdigt den inom 2 timmar. Tveksamt.

ISLÄNDSK TRAFIK

Jag har nog nämnt det förut men busschaufförerna, och förövrigt hela Islands befolkning kör ju som dårar. Vadå, köra långsamt över en fartbula? Går man på bussen på en hållplats och busschauffören hinner stänga dörrarna innan man satt sig ner får man verkligen vara beredd att parera och hålla emot ordentligt med fötterna i golvet för att inte riskera att ramla bakåt i bussen. I rondellerna får man se till att hålla i sig i sätet framför och vid rödljus får man sitta och spänna nacken för att unvika en lätt whiplash. Detta är dock inte bara bågot som gäller stadsbussar, utan även polisbilar, ambulanser, brandbilar, taxi och helt vanliga personbilar. Alla kör likadant.

Ifrågasätter man då någon som kör en personbil och frågar varför denne inte väljer att sakta ner innan, tittar de skeptiskt på en, höjer ögonbrynen och rynkar pannan. Sedan väljer denne (bara för att) att köra fram mot nästa gupp så sakta som det bara går, nästintill stanna bilen mitt på bulan, växla om i ett stillastående läge för att sedan köra över med bakhjulen i slowmotion. Det var inte riktigt så jag menade va? När så hela bilen är över guppen får man återigen tillbaka samma skeptiska blick, typ "menar du så?", innan gasplattan återigen åker i botten och föraren istället siktar in sig mot nästa farthiner på isländskt vis. Det är bara så det är här. ALLA kör som galningar. Inklusive skolbussarna.



MUSIKKLIPPNING

Ja men se där, för en gångs skulle hann jag till och med slänga ihop ett litet blogginlägg såhär mitt på dagen. Varför? Jo, för att jag spenderat hela förmiddagen hemma på mitt rum vid skrivbordet framför datorn och klippt ihop en del av musiken vi ska använda oss av i seniortjejernas fristående här på Island. Jag har gjort flertalet försök med samma musik innan men det har verkligen inte gått. Programmet har hakat upp sig och vägrat göra som det annars alltid gjort och musikdelarna vi ville ha från början fungerade inte riktigt och kändes inte sådär 100 procentigt rätt.


Musikklippning. Det är en hel del att hålla koll på.

Idag samarbetade dock programmet som vanligt och vi lyckades välja ut ruskigt bra delar som jag klippte ihop till en härlig pepp-del som både jag och Alice verkar nöjda med. I alla fall jag. Så idag kommer jag vara på riktigt bra humör vilket är hur bra som helst då jag och Micke bestämt oss för att dra en sväng in till Reykjavik-city senare ikväll för att träffa lite nytt folk och hänga på någon skön bar i sann Islandsanda. Jag hoppas innerligt att vi hamnar på en sportsbar. Jag vet inte riktigt varför men jag har varit sugen på att hänga på en sportsbar i mer än en vecka nu. 

Jag vill få lite extra adrenalin i kroppen, få se hur en lek sakta men säkert går över till blodigt allvar. Blodigt allvar där ingen har något annat i tankarna än vad som händer just där och då. Jag vill omges med andra åskådare som också är totalt uppslukade av stridens hetta, åskådare som sitter på helspänn och lika som jag följer varje steg i matchen. Jag vill höra speakern bygga upp tempot i rösten när situationen blir extra laddad. Jag vill brista ut i ett underbart glädjevrål när bollen går i mål och jag vill se händelsen i repris om och om igen..
Sport är ju bara för underbart.


TORTYR

Jag har känningar i halsen som jag tror liknar de jag hade precis innan jag fick världens äckligaste halsinfektion för en ungefär sådär 3,5 år sen. Jag skojar verkligen inte när jag säger att det såg ut som att det hade möglat i halsen när jag kikade ner. Det var riktigt illa i några dagar där alltså. Nu känns det alltså som att något liknande är påväg igen, vilket jag är livrädd för. Därför tänker jag de kommande dagarana vara riktigt uppmärkssam denna gången för att förhoppningsvis kunna unvika att det går lika långt igen. Det är ingenting jag verkligen saknar om man säger så.

OCH (jag vet att man inte ska börja meningar med "och" men ibland bara måste man), appropå munnar och att kika ner i halsen, kom jag att tänka på min underbara bild på outdragen visdomstand jämfört med bilden med utdragen visdomstand som jag tog för något år sedan, innan och efter denna lilla skräckhistoria, som i slutändan gick på hela 2200 SEK.

Tårarna rann ner för kinderna där jag låg och spände mig så jag skakade i stolen, "Slappna av Carolina, du ligger ju och spänner dig så att hela du skakar". Jag klagade på att det ilade i hela huvudet av borren, tandläkaren höjde därför volymen på radion, disco i tandläkarrummet. Ena roten satt fast trots ihändigt dragande och vickande med tången och mungipan sprack av allt töjande. Tillslut, efter 20 minuters tortyr kom beskedet "vi måste nog operera trots allt". Upp med skynket, fram med skalpellen och snitta upp tandköttet runt tanden och i skinnet mellan tandköttet och kinden. Dra ut tandresterna och sy ihop kaoset igen. När skräckupplevelsen så var över fick jag som tröst höra "Oj, du kanske till och med borde ha fått lugnande..". Nämen, säger du det såhär i efterhand? Tack. Tack så jävla mycket. Då kändes allt plötsligt bättre. Ut till receptionen, sluddra fram med en totalt förlamad käft att jag ska betala för mitt besök. Punga ut med 2200 SEK. Inget härligt minne.               Men en äcklig bild... Varsågoda!


Outdragen visdomstand.


Utdragen visdomstand.

För fan, se till att borsta tänderna ordentligt!


MAÑANA MAÑANA


Mitt rum.

Yes, se så fint det kan vara på mitt rum. Speciellt när hyresvärden skulle komma på besök. Tydligen betyder "någongång mellan 11-13" jävligt mycket mañana mañana här på Island då vi fortfarande vid 14:20 inte hade hört någonting från hyresvärden i lägenheten. Oavsett om denne dyker upp idag istället eller inte är det nu i alla fall, sen igår, skinande rent på Sudurhvammur 7. Överallt. In i minsta lilla vrå.

Gårdagen kändes ungefär som på julafton, när man var mindre, när man gick på helspänn en hel dag och väntade på jultomten. Dagen stod stilla, jag kikade ut genom fönstret minst 2 ggr i timmen och  jag kände mig alldeles rastlös hela förmiddagen. Vi gick alla runt och väntade på någon som skulle komma någon gång under förmiddagen/lunchen och vi plockade därför undan alla smulor på borden, tömde alla papperskorgarna och svabbade golven. Lägenheten var nästintill fläckfri. Men neeej, då dyker inte hyresvärden upp. Det känns ju sådär när vi vid 00:00 kvällen innan drog igång världens städryck för att få lägeneheten skinande ren och för att verkligen visa att vi faktiskt inte har trashat lägenheten alls.

Jaja, nu känns det i alla fall lite hemtrevlig här i lägenheten och mitt rum har blivit av med den stora gästmadrassen på golvet. Jag är duktig och tänder ljus och bäddar sängen och det är till och med ordning och reda i garderoben samt i byrån. Fan vad bra man sover när det är städat på rummet! Tips.

Jag vet inte om det syns på bilden speciellt bra men det är i alla fall ett riktigt ruskväder här i Reykjavik. Det började redan igår kväll. Regn och världens motvind fick mig att tappa balansen helt när jag skulle upp för en backe täckt av riktig blank kulleris. Vädret verkar heller inte ha lugnat ner sig tills idag. Det är stora regndroppar på fönstret, mörkgrå himmel, regnmoln som täcker utsikten av bergen bort mot centrum och vinden håller sig stadig. Idag är en sådan där dag då man helst av allt bara vill krypa ner i sängen igen, lägga sig i fosterställning, dra upp täcket, tända lite värmeljus och sen slå på en film. Åhå, vad härligt det låter.. Det får bli kvällens mission!

Nu är det dags att ta vara på de få timmarna som är kvar innan jobbet drar igång idag. Jag slängde i mig en tallrik gröt med mjölk som stått i vårt kylskåp 3-4 dagar förut. Eller ja, det ska nog inte ens kallas kylskåp utan snarare värmeskåp i och med att det ibland nästan är varmare där inne än inne i vår ägenhet. Så, nu såhär i efterhand, inser jag att det kanske inte var det smartaste draget idag. Kanske är det bara psykiskt men jag mår lite illa faktiskt och mjölken luktade inte heller helt fräsch när jag tog ur den ur kylskåpet förut. Inga klumpar (som annars inte alls är speciellt ovanligt här i huset) men lukten var inget att hurra för. Jaja, jag får avvakta idag. Kanske gav den mig superkrafter för att orka med hela dagen, eller så får jag ladda för en kväll på rummet med en hink och ett glas vatten bredvid sängen..


QUARANTINE


Quarantine. Ritad på A4-papper. Total arbetstid: ca 16 timmar.

"Breathe in the madness"..
Här har ni så alltså bilden på mitt senaste projekt, Quarantine, tillslut. Det har legat en hel del tid bakom denna, totalt ungefär 16 timmar, men så här i efterhand var det värt varenda minut, var enda blyertsdrag och var enda skuggning. Själva motivet har jag inte kommit på själv, jag har alldeles för dålig inspiration just nu, så från början är det egentligen bara en riktigt bild som jag bestämde mig för att måla av. Trots detta är jag ändå helnöjd med resultatet, vilket inte händer speciellt ofta. Hoppas ni också gillar den!

Jag fyller nog på med mer text här senare idag.. Jag måste verkligen rusa iväg nu!


FÄRDIG BILD!


Förhandstitt. I morgon smäller det...

Vet ni vad, teckningen är färdig! Jag tänkte dock inte visa någon bild på den förrän i morgon då jag verkligen vill ta en bild på den i bra ljus för att ni ska kunna se hur den ser verkligen ser ut. Är så tråkigt när man tar kort på en bild och blixten reflekteras i blyertsen på pappret. Det gör inte direkt bilden rättvisa. Det bästa vore väl ändå kanske att scanna in den men sådan teknik har vi inte tillgång till här i Islandslägenheten. Inte för att jag brukade göra det hemma heller så jag tänker se till att ta tag i det sen när jag flyttar hem igen. Kan ju vara kul att se bilderna ordentligt också. Jaja, ni vår veta mer om bilden i morgon.

Efter en lång teambuilding-dag med juniorerna igår som avslutades med en övernattning i träningshallen där jag lyckades få ihop hela 4 timmars sömn var jag zombie idag. En zombie som därför lyckades somna i en fullspäckad hall med småbarn i åldrarna upp till 3-4 år i en upphissad grop. I ungefär 2 timmar låg jag där. Vaknade till efter ungefär en timme av att jag kände hur jag dreglade ner gropen. Öppnade ögonen och kikade, "phuu.. bara 2 kvadratcentimeters dregel", stängde ögonen och munnen och somnade om. När jag sedan vaknade ytterligare en timme senare kände jag återigen hur munnen åkt upp och dreglet fulkommligt forsat ut ur mungipan. Jag öppnade återigen ögonen och kikade ner på tyget, "1 kvadratdecimeter dregel!". Fyfan. Jag kände hur sabbad jag måste se ut när jag sedan gick genom hallen, förbi alla barns föräldrar, med morgonfrilla och teddybjörnögon för att komma till ledaromklädningsrummet och tvätta mig om kinden. Godmorning sunshine!

Trots detta lyckades jag ändå piggna till under dagen och träningarna på schemat rullade på i god takt. Till kvällsmat blev det därför en ruskigt god BragðarefurÍsbúðin, det vill säga en egenkomponerad glass med valfria godisar/nötter/frukter/såser som rörs ihop som en McFlurry på McDonald's ungefär, bara det att det inte ens går att jämföra dessa två. McFlurry är ingenting jämfört med detta isländska koncept. Glass är helt klart en del av den isländksa kulturen och kom då ihåg att det alltid är jag som har sagt att "Glass är överskattat!". Så om till och med jag föll pladask för detta måste det ju trots allt vara något speciellt. Eller hur? Nackdelen är ju bara att det har blivit en glass per dag nu, tre dagar i rad. Vad hände med mitt nya nyttiga liv liksom? Skärpning Carolina.

Nej, nu börjar det återigen bli dags för att sova här i lägenehten. 3 timmar för sent. Men vad gör det, bilden blev i alla fall färdig och ett blogginlägg blev skrivet så jag antar att man får vara ganska nöjd ändå. I morgon åker bilden upp på bloggen, så se till att ha koll. Nu släcks lamporna på Sudurhvammur 7 för idag. Godnatt!


MOBILBLOGG FRÅN TRÄNINGSHALLEN

Halloj, teknikbruden här! Idag lyckades jag fixa internet i mobilen och ja, då bara måste jag ju testa att blogga från den också. Just nu sitter jag i en nedsläckt gymnastikhall med lite mer än 20 gymnaster och kollar på film i kuddgropen. Så det tänkte jag fortsätta med.. Kanske får jag lite tid över till att rita också. Övernattningar i en träningshall brukar inte direkt ta slut tidigt så jag har många timmar kvar att fylla ut. Nej, tillbaka till filmen! Skriver mer i morgon. Tjing!

SNÖSTORM!


Snöstorm! Jag blåste nästan bort.

Ja, som det går att se på bilderna ovan har stormen tillslut invarderat den 103 125 km² stora ön med ungefär 3 invånare per kvadratkilometer. Kände att jag var tvungen att slänga in lite fakta eftersom detta egentligen är menat att vara en islandsblogg nu medan jag är borta.. och för er som undrar tänker jag nog inte göra mig av med denna bloggen i första taget. Det blir nog en fortsatt blogg med konst-inriktning sen när jag kommer hem. Eller ja, i alla fall en plats där jag kan lägga upp mina bilder och skriva lite till.

Under dagen blåste det en del, vilket inte är speciellt ovanligt här på ön, men idag var det ännu starkare än vanligt. Som tur var höll jag mig mest inne. Vi gick under förmiddagen en sväng på stan och kikade in i lite små och roliga butiker innan vi tillslut gick och åt lite lunch och värmde oss. Jag tog sedan bussen hem och smällde upp datorn på köksbordet. Nu skulle det göras dans! Timmarna gick och tillslut stod jag där med en färdig dans till AG-tjejernas träning senare under kvällen. Jag smällde ihop datorn, slängde ner en matlåda och rusade ner för trappen för att hinna med bussen.

När så träningen och jag, 1,5 timme senare, var helt färdig bestämde jag mig för att gå och inhandla lite mat. Jag gick ut genom portarna och jag skojar inte när jag säger att det snöade vertikalt. Jag kunde knappt förstå att snön ens landade på marken så som det blåste. För snö var det gott om, det låg i drivor över hela marken. Jag vet inte, kanske slog min lilla önskan igenom som jag postade sent igår innan jag gick och la mig.

Nu, några timmar senare har jag varit hemma en stund, skakat av mig dagens väder och sitter istället helt ostabil i bålen efter dagens dans. Jag insåg under min bussresa hem efter träningen att det är jäklig skönt att bara träna tills man är alldeles darrig i hela kroppen och all svett har pressats ut. Det var ett tag sen senast och det är vid sådana här tillfällen jag inser avd jag faktiskt saknar. Jag lovade mig själv att börja träna igen nu efter nyår. Det har dock som vanligt kommit upp en hel del som måste fixas innan och som faktiskt måste bli prioritet 1 då det är mitt jobb det handlar om, men sen ska jag sätta igång!

Nu har jag röjt lite på rummet och gjort i ordning för filmkväll/ritkväll med Micke och Hannah, som för ungefär en timme sen slängde sig ner till bussen för att åka till Hagkaup och köpa godis. Så nu hoppas jag på lite gott godis sen blir det torsdags-mys med Islands-familjen!


MORGONRACE

För att försöka hålla mig till minst en uppdatering per dag måste jag bara slänga in ett par rader här innan jag släcker lamporna och går till sängs för idag.

Dagen började 15-20 minuter innan bussen gick i morse med ett morgonrace här hemma i lägenheten. På med kläderna, på med mössan, värma smörgås, slänga ner yoghurt, packa ihop datorn och borsta tänderna. Sen sprang vi ner till bussen. På schemat stod att sätta ihop mer steg till seniortjejernas friståendedans. Vi käkade frukost i baskethallen, för att sitta så nära internet-routern som möjligt, men insåg att det inte funkade ändå. Därför kollade vi istället på en Britney-video som jag hade sparad på datorn sen något år tillbaka och snodde ett par danssteg. Sen satte vi igång.

Efter det gick dagen i ett. Spåna dans i 3 timmar, äta mat, vila, hålla i massa olika barngrupper för att slutligen lära ut morgonens påkommna dans till de stora tjejerna. Sen, efter veckans mördardag, bar det av hem. Tryckte i mig resterna av en överbliven chipspåse och slängde sedan upp teckningen i knäet. Jag fixade till lite småsaker och påbörjade en ny del innan jag nu, slutligen gav upp för idag och slängde tillbaka pennorna i lådan. Snart, snart snart.. SNART är den färdig!

Halsen rasslar mer och mer ju senare det blir så nu är det verkligen hög tid att stänga ner och krypa ihop i fosterställning för att sova. I morgon väntar en snabb tur in till Reykjavik stad innan lite jobbuppgifter måste tas i tu med.

För övrigt så saknar jag faktiskt fortfarande snön här på Island..


Rynningeviken, Örebro. 7 februari 2010.

BEATBOX ELLER BOX-BEAT?

Nytt klockslag. Ny händelse. Plötsligt hände det! Dagen räddades.


I LOVE THE WAY YOU DO IT 'CUZ YOU DO IT SO CRAZY

Här har ni min nya partyfavorit här på Island.

Flo Rida - Turn Around [5,4,3,2,1]


Den tänkte jag tjata ut lika mycket som Micke tjatat ut David Guetta ft Rihannas - Who's That Chick? de senaste dagarna. Men ja, just nu pressar den partyhumöret till max även fast klockan är 00:34 en tisdagskväll här i Reykjavik.

Bara för det tänkte jag här ge er ett litet smakprov på vilka låtar som går heta i lägenheten just nu, i alla fall i östra rummet:

Petter ft September - Baksmälla


T.I. ft Christina Aguilera - Castle Walls


J Boog - Lets Do It Again



Robyn - Time Machine


Guillaume Grand - Toi Et Moi


Bruno Mars - Grenade


Sen nyårsafton har mitt rum mest sett ut som "Hej, kom och hjälp mig!". En 120 cm bred skummadrass har leagt på golvet sen dess och givit sängplats åt lite olika människor. Eller ja, egentligen är det bara tre personer. Linnea, Hannah och Micke. Mitt rum har i stort sett fått agera hostel åt sällskapssjuka människor. För man blir faktiskt lite sällskapssjuk här på ön. Tro det eller ej. Inatt paxar jag att skeda med Hannah! Kanske. Om ingen av oss snorar mer.

Äsch. Jag tror inte att ni får ut speciellt mycket av detta inlägg så därför tänker jag inte sitta och pressa ut mer idag för mitt huvud är ganska tomt och dagen har varit ganska händelselös. 10 köttbullar på IKEA med potatisar, brunsås och lingonsylt. Det var nog den mest händelserika idag.


NYTT PROJEKT


Detlaj 1.


Detalj 2.

Okej, här ovan ser ni en liten förhandstitt på vad komma skall nu under veckan i teckningsväg. Hittills har jag jobbat på den i sammanlagt ungefär 15 timmar. 5 timmar ena dagen när jag var sjuk och sen sammanlagt 10 timmar igår när jag bara satt inne hela dagen. Jag täntke faktiskt vara ganska kort just nu, för jag vill verkligen sätta mig med bilden igen i ungefär 2-3 timmar innan jag ska sova. Så ja, ses i morgon! Eller som man säger på isländska: Sjáumst á morgun!


SKYPEDEJT

Okej, det här är ett blogginlägg som jag började skriva i lördags.. MEN eftersom det aldrig går att ladda upp bilder så la jag ner det och sket i bloggen totalt i ren protest. Men nu verkade det fungera igen. Så här får ni lördagens påbörjade inlägg plus lite nytt, påfyllt idag. (Allt för dig Lovisa, min trognaste läsare).

Lördagen började med en efterlängtad dusch i och med att det under söndagen endast kom kallvatten ur kranen. Sen bar det av mot bussen för att komma ut och få lite frisk luft och kanske göra något shoppingfynd på Smáralind. Om jag hittade något? En partyring. Och så slängde jag i mig en torr macka också. Jag insåg dock när jag satt på bussen hem att det kanske inte var det smartaste draget att ge sig ut efter att ha legat hemma och varit sjuk i två dagar. Halsen mår sådär just nu och ögonen blir bara tyngre och tyngre ju senare det blir.


Partyring. Från Six. 1195 ISK.

Men en grej som förgyllde min dag var ändå att jag fick prata med min små älsklingar Lovisa, Pim och Linnea över skype under deras förfest! Jag stör mig bara så sjukt mycket på att min dator (som måste omformateras snarast) inte kan hålla igång ett enda helt skypesamtal utan att det bryts för att jag inte får fram något ljud. Trots detta hann jag ändå se tjejernas magnifika modevisning av kvällens outfits och vara med på två frågor i någon typ av frågesport de körde som förfest-spel.

Idag, måndag, mår halsen sådär. Jag laddar mentalt för en hel dag i hallen men längtar mest hem till min nya teckning som jag påbörjat. Jag har en känsla som säger att den kommer bli helt okej om jag fortsätter i samma takt som jag gjort under de senaste dagarna då jag legat hemma sen i onsdags. Så ja, håll utkik för slutresultatet här på bloggen. Hinner jag slänger jag kanske upp en liten teaser ikväll. Det vill säga om jag kan ladda upp bilder förstås.

Nu, mot hallen och göra skojdans till juniorlagets dansträning ikväll. Tjing!

EXHAUSTED


"Exhausted".
Ritat på A4-papper. Total arbetstid ca 5 timmar.

Igår höll jag mig hemma hela dagen för att inte smitta ner folket i hallen. Kroppen var öm, huvudet sprängdes, nacken var stel och halsen var tjock. Jag mådde inte så bra med andra ord. Men det är så det brukar vara. Jag är nästan aldrig sjuk men när jag väl är sjuk så är jag verkligen sjuk. Nu har jag dock lyckats hålla mig frisk sen i våras någongång. Vi stressade med examensarbetet på våren, sen var det sommar vilket innebar sommarjobb dag ut och dag in. Sen blev det höst och jobbet fortsatte parallellt med examensarbetet. Sen i november bar det av mot Island, nytt land, nytt språk, nya människor, ny bostad och nytt jobb. 6 veckor av stress eftersom examensarbetet fortfarande inte var färdigt. Julen i Sverige bjöd på fortsatt plugg för att få färdigt arbetet, panikinköp av julklappar och party med vännerna. Dagarna innan julen åkte vi till Stockholm för att hälsa på pappa, farmor och farfar och sen satt jag helt plötsligt på planet igen för att fira nyår på Island.

Så det är först nu, när jag är tillbaka i min nya vardag där jobbet börjat som vanligt igen, som jag börjar slappna av för första gången på ungefär 7 månader. Och det är då, när jag väl tillåts att slappna av, som kroppen slänger ur sig allt den har hållt inne med under den senaste tiden. Denna gången i form av något som liknar en infektion i kroppen och idag vaknade jag även upp med en röst som spricker i ungefär vartannat ord. Får man skylla sig själv i en sådan här situation? Kunde jag ha undvikt det? Jag vet inte, jag är ganska nöjd med 7 månaders friskhet i alla fall. Så ge mig helgen, sen är jag fit for fight i ett år igen!

Bilden gjorde jag igår när jag låg hemma och mådde piss. Den speglade ganska bra hur jag kände mig just då. Hängig och alldeles utmattad. Sen sprang jag dock inte runt naken här hemma och kände mig speciellt snygg, så jag valde att inte rita av mig själv utan inspirerades istället av ett fotografi av Miranda Kerr. En av världens snyggaste tjejer enligt mig, så det skulle inte förvåna mig om hon ser ut sådär om hon hade känt sig som mig igår.


NYSTART OCH UPPDATERING!

Ojoj, efter ett litet logginlägg från Lovisa på Facebook om att det vore trevligt med lite bättre uppdatering här på bloggen tänkte jag nu återuppta verksamheten igen. Det betyder att jag nu kommer uppdatera er i vad som hänt den senaste tiden med lite bilder och lite text. Häng med!

Som jag skrev i senaste inlägget har jag äntligen lämnat in mitt examensarbete. Det känns som att en stor tung sten släppt från magen, gjort att jag kan andas lite lättare och faktiskt inte går runt om dagarna med världens stresskänsla. Livet känns härligare på något sätt!

Dagarna innan jag åkte tillbaka till Island spenderade jag i Stockholm med Emma hemma hos farmor och farfar. Vi lunchade med pappa på hans jobb och fick en liten rundvandrig på deras nya kontor som håller på att byggas just nu. Sen sprang vi runt lite på mellandagsrean och jag hade siktet inställt på att hitta nyårskläder.

Sen bar det då, den 30 december, av mot Island igen! 10 glada svenskar, redo att fira nyår på Island. I lägenheten bodde vi som mest 8 personer och det var fullt hus dygnet runt. Kylskåpet var proppat och högtalarna redo. Till nyårsmiddag serverades kycklingfilé, klyftpotatis och tzatsiki och till efterrätt blev det gino (dvs uppskurna frukter i en ugnsform med smält vitchoklad på, för er som inte vet). Tolvslaget närmade sig sakta men säkert och feststämningen höjdes bara mer och mer ju färre minuter 2010 hade kvar.

Så var det då dags. I flera timmar hade vi laddat upp med mat, klädfix och städning. Reykjavik tjuvstartade på fyrverkerifronten och från vår bergsutsikt syntes fyrverkerier över staden redan från tidig kväll. När klockan väl slog 00:00 fullkomligt exploderade staden! Det var fyrverkerier ÖVERALLT! Man brukar säga att det smälls fyrverkerier för ungefär 4000 SEK per invånare på Island runt nyår i en mängd på ungefär 600 ton. GALET!


Fyrverkerier. Reykjavik fullkomligt exploderade! (Det gör sig inte riktigt på bild dock)


Ojojoj, det fanns inte mycket att klaga på denna kvällen alltså!


Finbesök! Linnea kom till Island för att fira nyår med oss.


Nyårsfeeling! Jajjemen, nyåret började bra.

Dagen efter bjöd på storstädning av vår 190 kvm stora lägenhet i två våningar. Inte okej att bjuda hem en sisådär 20 pers på nyår som ett "förfestställe" mellan klockan 02:00-04:00. Men fint blev det i alla fall efter mycket om och men. Dagen bjöd efter städningen sedan på ingenting förutom segt humör hos alla i huset. Det var först runt 21:00 någongång som vi orkade oss ut, ner till pizzerian i Hafnarfjördur. Sen gick vi tillbaka igen. Satte på en film, hängde vid datorn och återhämtade oss från nyår. Runt 00:15 fick vi dock ett ryck. På med sminket, på med kläderna, släppa ut gårdagens hår och på med partyskorna. Målet var Reykjaviks bargata!

Utekvällen blev sen riktigt lång. En danssväng i dörröppningen på Vegamót, en snabb titt in på Barbara, vidare till Olivers där det röjdes till rejält. När Olivers sedan, någongång runt 04:25 bestämde för att stänga för kvällen drog vi återigen till Barbara och öste vidare tills klockan slog 05:30. En taxijakt senare, en taxifärd senare och en trappfärd upp till lägenheten i form av 6 halvtrappor stod jag tillslut på rummet och stirrade på klockan som slog 06:35. Linnea och Micke bestämde sig för att laga carbonara, jag slocknade i sängen så fort jag stängde ögonen.


Linnea, Micke och jag. Redo för utgång.


Galen kväll.


Jag och Hannah.


Jag och Linnea.


Dansa på baren. Check!

Dagen efter bjöds det på en sväng in till Reykjavik stad i dagsljus för att bland annat se kyrkan (som till Linneas besvikelse tydligen var stängd för dagen). Några ur gänget blev även med i ett inslag om invandrares nyårsfirande på Island och Hannah la dagens kommentar när reporten frågade om de hade köpt egna fyrverkerier: "No, we couldn't afford fireworks so we bought food and booze instead!".


TV-intervju.

Igår, den 5e januari, bestämde vi oss så för att ta en tur bland Islands bergskedjor för att söka upp Reykjadalur och bada i en varm källa. Sagt och gjort. En biltur på ungefär 30-45 minuter senare började vi så vår vandring. Har ni någongång försökt att gå i bergssluttningar täckta av nästintill rinnande lera? Det var i alla fall något av det roligaste jag gjort hittils på Island. Vi slirade runt i dalarana, på stigarna och på bergskanterna. Vi fick hoppa över åar och slänga över väskorna till kompisarna på andra sidan vattnet. Dock kom vi tillslut fram till en å som var en aning för bred för att hoppa över varpå vi istället bestämde oss för att vi skulle gå längs med ån tills det att vi kom fram till badstället.


Bergspromenad.


Island. Naturen är helt sjuk.


Vattenfall. Vatten fanns det gott om under vår promenad.


Vattenfall. Bilden gör inte landskapet rättvisa på något sätt.

Efter en ungefär 45 minuters slaffsande i sumpmark kom vi så tillslut fram. Kläderna slängdes av till badkläderna som vi hade under och vi hoppade ner i vattnet så fort vi kunde för att slippa de blöta strumporna en stund. Jag måste därför också här passa på att säga att det var något av det absolut häftigaste jag upplevt hittils här på ön. Var hittar man liksom varmt, naturligt vatten som flyter i en å bland bergen i fjällen? Ja, jag säger då det. Det kändes ganska skumt att ligga där och flyta i vattnet när man visste att man sekunder tidigare hade stått fullt påklädd och huttrat inför tanken bara av att ens ta av sig kläderna.


Reykjadalur. Livet är ganska bra ibland.

Uppgången ur vattnet var dock något av det mindre roliga jag hittils varit med om. Var jag än stod med fötterna ilade det i dem av kyla. I ren panik tog jag därför ett språng ner i vattnet med handuken och bestämde mig för att byta om där, för att behålla lite av värmen i fötterna. Jajjemen, har man högt IQ så har man!


Panikkyla i fötterna.

En tur som beräknas ta ungefär 45 minuters promenad dit och ungefär detsamma tillbaka slutade för oss med en promenad dit på ungefär 2 timmar och sedan en hemfärd på 1 timme. Vad hände egentligen på ditvägen? Jag gissar på att det mest var uppförsbackar dit, lervälling och en massa fotande som drog ut på tiden. Värt all tid var det dock! Dit blir det till att resa fler gånger.

Igår slog så den väntade förkylningen till. Mest troligt är nog att jag blivit smittad av någon, men i kombination med en nyårasfton spenderad i endast klänning på balkongen och denna blöta tur till Reykjadalur får man nog skylla sig själv. Lite skönt är det ändå att kura ner sig i sängen, bli bjuden på körsbärstomater av Hannah, få äggmackor av Micke och slänga upp datorn i knäet, men helst av allt skulle jag ändå var frisk. Nu hoppas vi på det bästa, att denna sjukdom lägger sig under natten och så att jag kanske kan komma tillbaka till jobbet i morgon. Det är segt att vara hemma en hel dag när ingen annan är hemma samtidgt.

Nu ska jag krypa ner i sängen och släcka för idag. Att sova själv efter att ha haft Linnea inneboendes i mitt rum på madrassen i ett antal nätter och nu senast Micke och Hannah som skedat på samma madrass för sällskaps skull 2 nätter i rad är ganska tomt. Vi funderade på att bära in min säng i Mickes rum så att vi alla 3 skulle kunna sova tillsammans igen men jag vet inte om jag verkligen vill smitta ner mina små älsklingar där inne. Så jag håller mig nog i karantän på mitt egna rum i natt igen.


RSS 2.0