EN LEKTION I FRANSKA


Sexion D'Assaut - Qui t'a Dit

Här om dagen fick jag detta musiktips av en vän och trots att jag inte förstår ett ord av texten, förutom frasen "everybody, come on, let's go!" och "tout le monde", är det en sjukt skön låt. För att inte tala om videon! Sjuk, sjukt och insane. Men jag gillar det. Kanske hög tid att en gång för alla återuppta högstadiefranskan? Eller inte. Jag har redan flera gånger försökt komma ihåg hur man gör en vanlig beställning på restaurang men just nu är huvudet ganska fuckat med alla isländska ord så det får nog bli att ta en sak i taget. Nu laddar vi för helg!

I THOUGHT A PUSSYCAT HAD 9 LIVES


Lloyd - Dedication To My Ex (Miss That) ft. Andre 3000 & Lil Wayne

Ännu ett musiktips. Det var länge sen jag uppdaterade min egen musiklista men nu är det igång igen. Ni vet väl att det är här, på min blogg som ni dessutom hittar den fetaste av den fetaste musiken? Yes, så är det. Håller ni inte med? Här har ni i alla fall en sjukt skön låt som jag hittade idag. Sen att videon också är så jävla härlig och glädjespridande gör det bara ännu bättre. En av mina nya favoriter!

I'M SEXY AND I KNOW IT


LMFAO - Sexy and I Know It

En ledig förmiddag ger även tid till bloggen som jag känner har fått lida otroligt mycket under de senaste veckorna. Jag vet inte vad som hänt, eller jo det gör jag.. Dagarna går, iPhonen har i stort sett ersatt datorn och det går inte att blogga genom mobilen. Inte vad jag lyckats lista ut än i alla fall. Nåväl. Här kommer ett fett musiktips till er alla mina läsare i alla fall. Den här gick varm på årets fest i helgen och kommer alltid påminna mig om den kvällen. Hoppas ni gillar't!

Wiggle, wiggle, wiggle, wiggle, wiggle.. YEAH!

ÁRSHÁTIÐ 2011


Jag tillsammans med Peter, Kata och Stefán under gårdagskvällen.

Igår var det så dags för årets Árshátið med Stjarnans seniorfolk. Detta efter en veckas arbete med allt möjligt. Vanliga ordinarie jobbet som tränare, koreografering till 4 olika lag och tre mornar av filminspelning tillsammans med Peter och Alice. Gårdagen, då filmen skulle visas, började med en morgonträning med mix laget kl 06:00 sen var det dags för intensivt klippande av vår film som skulle visas på kvällens fest. En snabb trip till den isländska motsvarigheten till McDonald's och sen snabbt hem för att duscha och göra sig i ordning inför kvällens fest.

Och vilken fest det blev! Supergod mat, massvis av utmärkelser och en efterrätt som påminde ruskigt mycket om den svenska klassikern "glassbåt". Filmen vi hade spelat in gjorde succé (ni ska bara veta hur nervösa vi var innan, att ingen skulle förstå vår humor), roliga lekar avlöste varandra och snart var den riktiga festen igång. En sjukt lyckad och härlig kväll med underbart folk!

WORKING NINE TO FIVE



Som rubriken säg.. nej. Inte riktigt va? Här på ön börjar jag oftast jobba runt 15.00-tiden. Har man tur får man "sovmorgon" och börjar 16:00. Idag var det den turdagen. Då smet jag, efter förmiddagens jobb, iväg. Bort från träningshallen. Bort från omklädningsrummet. Bort från föräldrar, barn och arbetskamrater. Satte mig för mig själv i lugn och ro en stund. Pustade ut.

Där, i min tysta och lugna tillvaro, tog jag emot ett mysigt telefonsamtal hemifrån Sverige av en person som på något sätt alltid lyckas få mig på bra humör, tryckte i mig en Skyr (den goda sorten med smak av persika) och började planera dagens arbete. Ibland är det ruskigt skönt att bara få göra precis så. Smita iväg och bara vara för sig själv en stund. På jobbet. De få minuterna man lyckas få ihop kan vara så viktiga i slutändan.

Ser ni förresten att jag blivit lite ljushårigare kanske? Jajemen, i förrgår kände jag att det var dags. Slingning och klippning av håret. Fräscha upp det lite inför hösten. Få bort de slitna topparna. Sen att det ser gult och svettigt ut på bilden i kombination med sunkiga träningsklädeer är väl dock kanske en annan femma.. Men det är så det är. Här på jobbet går man runt i mjukisar dagligen. Så när man väl väljer att sätta på sig ett par jeans innan hemgång får man konstigt nog en hel del oväntade frågor och kommentarer: "Var ska du?", "Shit, vad  uppklädd du var då!", "Nämen, vad snygg du är!", "Ojoj, här är det allt någon som har piffat till sig en onsdagskväll!"

Jag satte på mig ett par jeans, och drog ur tofsen ur håret. Syndes det kanske inte att jag fortfarande hade samma gamla svettiga träningströja på mig som alltid? ..En aning yrkesskadade kanske?

DET ISLÄNDSKA GULDET



Ni som följt min blogg ett tag borde vid det här laget vara realtivt medvetna om vad en Bragðarefur är för något. Om ni inte minns så har det med glass att göra. Glass, som för att göra det enkelt för mig, kan beskrivas som en Isländsk uppgradering av den internationella kändisen McFlurry. "Jaha, lite mjukglass med resterna av gammal Daim och Smarties" tänker ni. Nej. Här får man först välja vilken storlek på glassen man vill ha och sedan även vilken glassmak att blanda med. Själv föredrar jag den så kallade gamla glassen. Glass gjord på mjölk istället för grädde. Sen får man även välja tre ingredienser att blanda med. T r e. Med allt från frukt, choklad och såser till kokos, godis och O'Boy-pulver. jag lovar er, man blir som ett litet barn när det väl är dags att välja. Sen att hela kalaset kostar mellan 700-780 kr kanske känns sådär men har man då turen, som jag hade igår, och får en övergenerös tjej bakom kassan så blir den "lilla" glassen kanske plötsligt dubbelt så stor som man från början beställde. Ja, glassen på bilden är den minsta möjliga valbara storleken. Crazy.



DET GÅR FRAMÅT



Jag bestämde mig idag för att testa en annan teknik på tavlan som jag påbörjade igår. Eller snarare 2 nya. Sen bestämde jag mig även för att ta tillbaka min ursprungsidé med att försöka få in lite grönt också. Det syns inte så bra på bilden men det är allt lite grönt där till till vänster, om man kikar ganska noga. Ganska stor skillnad från gårdagen då det slutade med att jag bara satt och blandade svart och vitt i olika nyanser.

Nåväl, jag har fortfarande en hel del tekniker kvar som jag vill testa innan den här tavlan är färdig. Så se inte detta projekt som något överseriöst utan snarare mer som ett test. Ett test som förhoppningsvis ger ett bra slutresultat. Om inte annat, förhoppnngsvis en liten färgklick på min färglösa rumsvägg.

IT'S ON



Inte världens bästa bildkvalitet, det blir så när man tar på kvällen, med iphonen.. utan blixt, men jag ville i alla fall bara att ni skulle få se att det är igång. Jag har återupptagit mitt målande efter ungefär 1,5 års uppehåll!

Då jag inte tänkt spendera resten av mitt liv här på Island är det inga högklassiga grejer som införskaffats och mitt "staffli" igår bestod av något som liknar en bilmatta, fast med kanter på sidorna, så att det snarare ser mer ut som en bricka. Penslarna köpte jag i 25-pack på en affär som liknar Panduro och färgen klämmer jag ut ur miniatyrtuber. Trots detta måste jag ändå säga att det kändes riktigt roligt. Riktigt roligt att ändå ha saker tillgängliga om man skulle få ett sådant där målarryck sent på kvällen. Sen att det inte är första klass på grejerna spelar mig ingen som helst roll just nu. Huvudsaken är bara att jag satt igång igen.

Än är det en bit kvar på målningen men nu är det i alla fall påbörjat. Ska försöka visa er mer och bättre bilder här framöver men nu är det dock snart dags att rusa iväg till jobbet. Som vanligt. Hoppas allt är bra med er!

VÄLFÖRTJÄNT PIZZA


Kata, Peter & Jag med de inte allt för goda panpizzorna..

Idag, efter en helledig dag igår och en nästintill ledig lördag idag, bestämdes det att vi var värda en pizza som kvällsmat efter dagens enda jobbpass, friståendeträning med mixlaget. En av veckans absolut roligaste pass.

Jag vet inte vad det är, jag älskar att träna ungdomar, juniorer och seniortjejer men det kommer alltid vara något speciellt med mixlag. Det blir på något sätt en sjukt bra stämning i ett mixlag. Det blir lugnt, avslappnat och alla är väl medvetna om att det gäller att hela laget är stark då urvalet blir mindre. Eller det är i alla fall den erfarenheten jag har sen tidigare. Att så även mixlaget, som jag har nu, är fyllt med sjukt härliga personligheter, en snabbt infunnen lagkänsla och en kämparglöd samt fullt fokus på träningarna gör ju bara saken ännu bättre. För ja, lyckas man sätta ihop ett fristående, lära ut det, sätta svårigheter samt parövningar, peta och fixa formationer på en vecka, med full fokus från alla, finns det nog något extra där.

Gissa om jag då blev glad när det bestämdes att vi skulle satsa på ett mixlag till NM. Can't wait.

BLÅLJUS & LÖNESPENDERANDE



Idag var det, för första gången sen jag kom tillbaka till Island efter sommaren, äntligen dags att spendera lite lönepengar. På inköpslistan stod det grejor så som pennor, pennskrin, penslar, dukar, akrylfärg, träningströja och iPhone-skydd. Det blev lite mer än så. En liten ugglering, en ruskigt skön vardags t-shirt och en underbar pälsmössa bland annat. Sen kände jag även för att styra upp och organisera lite mer på rummet här så jag köpte en korg att förvara alla pysselgrejer i och en arbetsbricka att ställa mina tavlor på medan jag målar dem. Om jag saknar mitt staffli hemma i Sverige just nu? Ja.

Well, sådana här inköp är inget kul för er att läsa om egentligen men jag tänkte: "Bättre att skriva något än att inte skriva någonting alls. Lägg sen till en bild på det hela så blir nog mina läsare mer än glada"..

Och ja, just det, idag klampade jag även in på en blåbelyst toalett. Har varit med om det någon gång förut hemma i Sverige också men det var år sedan så jag blev lite paff när jag öppnade dörren. Jag måste säga att det känns faktiskt lite lyxigt på något sätt. Eller ja, en liten glädjehöjare i vardagen i alla fall.

IPHONE



Då var man äntligen medlem i klubben då. Den statushöjande iPhone-klubben. Eller? Jag lovade mig själv innan jag köpte den att jag inte skulle bli som alla andra med iPhone, instängda, med ett liv som bara kretsar kring telefonen. Jag klarade mig första dagen. Sen var det allt för roligt för att sluta men nu börjar det vända igen. Jag har laddat ner de appar jag behöver/vill ha. Delvis en hel del recept-appar, för ni vet ju som sagt att jag inte direkt är någon mästerkock i köket, men även en hel del annat.

I morgon är det exakt en vecka på dagen som jag blev ägare till denna underbart svarta iPhone. Let's celebrate! Eller inte.

Ett senario första kvällen med iPhonen:
Jaha, där dog batteriet. Var stoppar jag i laddaren då..? Där! Va, måste jag använda adapter? Var la försäjaren den nu då? Okej.. så, hur sätter jag på den igen nu då? Nämen åhå, vad är det här för knapp?! Nehe ojdå, inte trycka på den! ..Men what!? Är det en spricka i äpplet!? Hur faan kan de sälj..! Jaha, det var en ny logga. Yeees, ström! Hallå min iphone har fått ström! Väckarklocka? Hallå, finns det ingen väckarklocka i telefonen!? ... ..App..Appst..Appsto..Appstore! ..V..ä..c..k..a..r..k..l.. FAN! Bättre att söka på engelska.. A..l..a..r..m..c.l..o..c..k. Sök. Den appen låter bra, den tar jag.. Ååh! Man får välja alarmsignal! ..Inte den, inte den, kanske den, åh fyfan, inte den, ja, eller nej, jo fast den lät bättre än den första, fast den här är skönare att vakna till, den hääär vill jag vakna till varje morgon! Hur lät den första nu igen? ... Tidszon? R..e..y..k..j..a..v..i..k. Nehe, det fanns inte att välja på. I..c..e..l..a..n..d. Yes! Okej, nu då? Är allt fixat och klart för i morgon eller? ... Jag testar att ställa den på rigning om 2 minuter. ... Ring då! Det ringer ju, men det hörs iget! Volymknapp..volymknapp.. var sitter volymknappen?! Där! What, är klockan redan 01:24?! Okej, let's hope for the best!

VECKANS UPPDATERING



Dagarna går snabbare än vad jag någonsin varit med om innan. Jag tyckte nyss att jag åkte tillbaka till Island efter sommaren hemma i Sverige. Eller ja, i alla fall för 2-3 veckor sen. Det slog mig precis att det har gått 5 veckor sen jag kom tillbaka. 5 veckor och 2 dagar.. Vad hände?

Hur som helst, dagarna går i ett. Det är massor som måste fixas och nya grupper kommer nästintill varje dag. En av de absolut roligast nya grupperna är ett gäng småtjejer i åldrarna 7-8 som går i något som kallas "Dansgymnastik". Föreställ er ett gäng tjejer som inte vet något roligare än att stå framför en spegel med bra musik i stereon. Det flyger armar överallt, benen sprätter åt alla håll och de snurrar runt utan någon som helst kontroll. De älskar all musik, oavsett genre och de älskar om inte annat i alla fall att se sig själva i spegeln när de släpper loss. Sorry, men någon roligare grupp kommer det bli svårt att hitta. Här har jag verkligen en av höstens roligaste utmaningar som jag ser sjukt mycket fram emot att få fortsätta jobba med.

Ja, sen stretchar jag en hel del också med alla grupper. Spagat på höger ben har jag oftast kommit ner i (vilket ni såklart även får bildbevis på i form av bilden ovan), vänster kom jag ner i igen för första gången på säkert 6 år sedan förra veckan. Splitt är det dock en bit kvar på. Men jag har blivit lovad att få ringa i "första-gången-bjällran" så fort jag kommer ner. Så nu vet ni vad jag kommer göra om dagarna.

Big up!

RSS 2.0