TORSDAG VS. TISDAG



Torsdag
, dagen jag alltid hatade på högstadiet. Dagen som inte hade någon speciell betydelse utan som bara fanns där för att fylla upp veckan. Nu på senare år har jag dock börjat ändra inställning till denna dagen. Nu är det ju trots allt "dagen-innan-sista-dagen-innan-helg" och vad kan vara bättre än helg?

Nu är det istället tisdagar som känns som veckans mest värelösa dag och här ska ni få se varför:
Måndagar: Nya krafter från helgen, ny vecka, nya energigivande helghändelser. Tisdagar: ... Onsdagar: Mitten på veckan, nedräkningen inför helgen börjar. Torsdagar: Dagen innan sista dagen innan helg. Fredagar: Sista dagen på jobbveckan. Lördagar: HELG! Söndagar: HELG! (visserligen inte här på Island för min del, men det är trots allt fortfarande söndag).

Ser ni? Vad är egentligen meningen med tisdagen? Här snackar vi verligen bara om en extra dag för att fylla upp veckan. Tack och lov att det är torsdag idag!

Idag väntar veckans isländska-kurs och sedan några timmars jobb och sen genrep för helgens tävlingslag. För i helgen är det då som sagt dags för tävling igen. Gissa om jag är taggad?!

Nej, nu är det dags att sätta fart på denna dagen. Vi börjar med frukost tycker jag och några repeat-lyssningar på The Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough. Hörs snart igen!


MUSIC THAT FILLS UP MY WHOLE BODY

..och bara för att mitt humör börjar vända tänkte jag återigen bjussa på lite underbara låtar. Ni ska bara veta hur mycket bra musik jag har just nu och hur mycket det hjälper när man inte är på topp. Dessa två nedanstående låtar har gått varma idag och tvingat datorn till nödfallsavstängning av upphettning två gånger. Kanske inte bara på grund av dem, men det skulle faktiktiskt inte förvåna mig.

Pitbulls låt är bara underbart skön och framkallar en underbart härlig känsla i kroppen. Jag försökte en gång förklara för en människa hur en låt verkligen kan fylla upp hela kroppen, denna är visserligen i en helt annan genre än den låt vi talade om då, men denna fyller ändå upp hela min kropp. Då måste den vara ruskigt bra.

Sen har vi då Wiz Khalifa, en nyfunnen favorit inom hip hop-genren, och här bevisar han återigen att han har mycket att komma med. iTunes går på högvarv och det planerar jag inte sätta stopp för i första taget. Det skulle bara inte gå. Jag ÄLSKAR musik alldeles för mycket för att ha mage att stänga av högtalarna.

Pitbull ft. Afrojck, Ne-Yo & Nayer - Give Me Everything (Tonight)


Wiz Khalifa - Make It Hot


EN POSITIV VÄNDNING



De senaste dagarna och framför allt helgen har varit ruskigt tung. Det är för mycket som hänger över mig just nu. Små, små saker som bara staplas på varandra och dum som jag är skjuter jag fortfarande upp saker. Jag tänker "idag är jag faktiskt värd en ledig förmiddag" och ibland stämmer det verkligen. Det är dock de där andra dagarna, när jag verkligen känner att jag måste ta tag i saker på "att göra"-listan men ändå bara drar ut på dagen och fördriver timmarna, som stressen kryper sig på. Då blir jag som vanligt totalt handlingsförlamad och kan i stort sett spendera en hel dag med att bara vända mig från ena sidan till andra sidan i sängen.

Igår, måndag, var det en ruskigt tung dag. Det kändes redan tidigt på morgonen när jag vaknade att även söndagen satt kvar. Ingen speciell händelse utan själva känslan som så bröt ut på måndagen hade ändå legat där i bakgrunden på söndagen. Ingenting fungerade, klumpen i magen hade vuxit sig 16 ggr större och dagen kändes oändligt lång. Det var dock bara att bita ihop och göra sitt bästa på jobbet.

Idag, tisdag, vaknade jag dock några tunga tankar lättare och jag lyckades till och med laga mig lite mat för första gången på flera veckor. Det handlar inte om att jag inte trivs, för det gör jag verkligen, här på ön. Island är verkligen underbart för er som aldrig hunnit ta er hit. Naturen är obeskrivlig, människorna är underbara och hela stämningen är oslagbar. Det blir bara jävligt tomt på de närmsta vännerna och familjen emellanåt och det märks verkligen på en gång då det känns lite tungt. Tur att Hannah kom tillbaka från Sverige igår igen. Herregud vad jag har saknat henne!

Jag har alltid trott att jag varit ganska självständig, gillat att vara för mig själv vissa perioder och inte haft något stort behov av att höra av mina närmsta vänner regelbundet. Jag har dock alltid vetat att de funnits där, oavsett vad och oavsett när (och jag hoppas innerligt att de känt detsamma). Men sen kommer det alltså sådana här stunder då man inser att man knappt klarar sig utan dem. Man vill veta allt om sina närmsta, vad de har gjort under dagen, vad de åt till frukost och hur helgerna fram till påsk ser ut. Därför har jag, sedan Sverige ställde om klockan i söndags, även stört mig på att det numer är 2 timmars tidsskillnad till Island. Det har redan innan varit lite svårt att få till passande skype-tider så detta var ingen höjdare.

Något positivt är trots allt ändå att det kändes som att min riktigt tunga nedåtsvacka började vända idag. Äntligen! Nu är det bara lite drygt 3 veckor kvar tills det att jag kommer hem i några dagar under påsk. Som jag längtar.

I'MMA HIT THIS NIGHT UP LIKE IT'S MY LAST



Där har ni den, dagens bästa fynd i musikväg! Nu vet ni vilken låt som kommer gå på repeat här imorgon. Godnatt!

TURN AROUND


Turn Around. Ritat på A4-papper. Total arbetstid: ca 4 timmar.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den urusla kvaliteten på bilden. Men det är så det blir när den enda scanner jag äger är kvar hemma i Sverige och det enda som finns att tillgå är en vanlig systemkamera. Inte för att jag använt scannern innan men nu skulle jag verkligen vilja det. Speciellt när jag knappt ens vet hur kameran funkar. Sen vet jag ju i och för sig att man inte ska ta kort på bilderna på kvällen, utan vänta till dagsljus och naturligt solljus. Jag vet.. men jag orkar verkligen inte vänta tills i morgon. Det skulle säkert regna ändå om jag väl bestämde mig för att vänta. Så det är så här det får bli.

Bilden är från början ett riktigt foto av Kate Winslet ur VOGUE som jag satt och bläddrade i genom idag på caféet. Däremot var jag verkligen inte ute efter att tecka av just Kate utan det var just den bara ryggen som jag föll för, så bortse från ansiktet och hennes personlighet, och se helheten istället. Om ni undrar varför inte klänningen är mer detaljerad och inte ens ifylld är det ett medvetet val då jag tycker att bilden inte behövdes fortsättas på. Ni vet hur det är, ingen kan säga till en när man är färdig, det känner man bara.


Turn Around - Detalj 1.


Turn Around - Detalj 2.


CAUSE I'M LONELY AT THE TOP



J ä v l a r vad bra den är! Robyns nya. Den får ni avnjuta medan jag jobbar vidare på dagens bild. Det här kommer bli min nya repeatlåt, bara så ni vet.

W.I.P.


W.I.P.

Ni ser rätt!
Jag satt senast igår och kände att det var dags att ta tag i det här med ritandet snart igen. Jag visste bara inte riktigt när jag skulle få tid. Så kom då dagens impulsryck när Sonja tidigt på morgonen frågar om jag vill följa med henne och Sóley och fika och rita på förmiddagen. Självklart! Förstår ni vilket bra sätt det är att vakna till på? En kyckling/avokado-sandwich och en caramellmilkshake bredvid ritblocket och pennorna. Världens bästa start på dagen!

Håll utkik under kvällen så får ni förhoppningsvis se det slutgiltiga resultatet.


PLUGGPARTY PÅ SUÐURHVAMMUR



I brist på annat att skriva (förutom dagens skräll på en av dansträningarna när en av gymnasterna tappade en tand mitt under Killerbollmatchen) slänger jag åter igen upp lite nyfunnen underbar musik för er att avnjuta. Denna gången, som så många gånger förut, blir det återigen en hip hop låt, men denna gång även med lite andra musikkulturinslag. Sjukt bra! Så koppla in förstärkaren och skruva upp volymen på max. Nu kör vi!

The Game - It's Okay (One Blood) ft. Junior Reid


Men det tar inte slut där. Musiken uppdateras dagligen på min dator just för tillfället så förutom ovanstående låt har även nedanstående låt gått på repeat idag, och igår.. och i förrgår. Isländsk musik när den är som bäst! Nu vet ni vad jag kommer lyssna på resten av kvällen (medan jag fortsätter komplettera examensarbetet). Vad tycker ni? Rätt så bra va?

Óskar Axel ft. Júlí Heiðar - Ástfangi


Well well, nu blir det till att sätta på min Isländska spellista på iTunes och köra plugg natten lång. Tacka vet jag musik, Heilsusafi och nammi! Nej, nu är det dags för pluggpartyt att dra igång. Förfesten är över, nu kör vi all in natten lång. Wish me luck!


UPDATE



Nej, nu har det varit jävligt dålig uppdatering här märker jag men snart snaaart ska det bli ändring på det. Jag är just nu mitt uppe i årets mest hektiska tävlingsperiod med 3 tävlingar "utspridda" över en 4-5 veckors period. Det var tävling nu i helgen med 4 lag, nästa tävling är igen om 2 helger och sen efter det är det tävling igen efter 2 veckor. Inte riktigt vad jag är van vid hemifrån.

I Sverige var det Svenska Cupen någon gång under mars (dvs om vi ens valde att vara med) och sen Svenska Mästerskapen i maj. Sen, beroende på om man kvalade vidare eller inte, var det så dags för årets tredje tävling i november igen i form av antingen NM eller EM. Alltså sammanlagt 3 tävlingar. 2 på våren och sen en under hösten med ETT lag. Mitt älskade mixlag! Vad jag kommer på mig själv att sakna er nu när jag tar upp detta igen. Som vi slet! Nu har vi 4 lag, vilken blir en helt annan sak. Sjuk kul men samtidigt helt annorlunda jämfört med förut.

Well, vid sidan om alla tränings- och tävlingsplanering har vi nu äntligen tagit tag i att komplettera vårt älskade examensarbete. Det skulle ju trots allt kännas skönt att få det godkänt inom ett år från det att kursen faktiskt drog igång för ungefär ett år sedan. Så, nu tackar vi Skype och internet denna veckan för nu jävlar ska det hårdköras och fixa till det sista. Därför.. därför gott folk blir det ingen speedupdate här på bloggen inte. I alla fall inte i morgon då det på schemat, med stora bokstäver, står: "morgonplugg öve skype, isländskakurs, och kvällsjobb".

Hur som helst lever jag och har det bra här på ön i Atlanten. Har dock känt mig lite hänging nu i några dagar men det vänder nog snart. Jag får helt enkelt sluta sova under mitt trasiga fönster. Någon sa någon gång till mig att det inte är bra att varken sitta, ligga eller sova i drag. Därför flög jag inatt upp ur sängen klockan 04:02 när jag kände hur vinden utanför sög tag i mitt redan trasiga sovrumsfönster. Delvis för att jag inte kände för att ligga i draget längre men också för att jag sedan stormnatten här för någon månad sen är livrädd för att fönstret ska sugas ut med stormen. (Jag lovar att inlägget om stormnatten är påväg, jag måste bara lägga in alla bilder och skriva ihop de sista raderna först.)

Därför reste jag mig upp, lyfte fram fotöljen framför dörren och började sedan försiktigt hasa bort sängen från rummet, ner till andra sidan av rummet, så långt bort från fönstret som möjligt. Jag trodde inte det var så farligt men jag blev verkligen lite småskadad efter stormnatten vilket gör att jag sover ruskigt dåligt nu när det är storm utanför och det gjorde heller inte saken bättre av att det snöade igår och att både lyktstolpar och träd sögs med i vindriktningen. Jag kollade en extra gång så att säkerhetsvajern runt fösnterlåset var ordentligt fastseglad sedan slängde jag mig återigen ner i sängen för att sova. Om jag sov gott? Jajjemen!

Nej hörrni, nu börar klockan bli väldigt mycket igen. Som så många nätter i rad nu. Kanske skulle man ta och lägga sig innan klockan 01.00 för en gångs skull? Nja, vi får se hur det blir med det.

SÖNDAGSSTATUS



Stress. Prestationsångest. Hemlängtan.



THAT’S WHAT UP. BOOM!



Efter en sen kväll/natt igår vaknade jag idag upp runt 11, slog på datorn och satte denna låten på repeat. Här har vi ruksigt bra musik för en chillmåndag efter en hel helg fylld med jobb. 5 timmar i lördags och 12,5 timme i hallen igår. Jag känner mig faktiskt värd en måndag som denna.

Nu börjar det dock snart dra ihop sig för dagens jobb. Idag ska smådetaljerna inför helgens premiärtävling på det nya friståendet fixas och sen är vi taggade till max inför helgen. Meeen.. innan jag går ska ni dessutom får höra min nyfunna favorit i musikväg som jag hittade medan jag satt och skrev detta. Boom!

Snoop Dogg ft. T-Pain - Boom



Now put your hands in the air, whip your hair and go.. Boom!


MOTSATSEN



Vissa dagar känner man sig sådär sjukt avslappand och bekäm i alla precis alla situationer. Man kan handskas med det mesta, har koll på läget och trivs med livet in i minsta detalj. Man har världens bästa vänner, världens bästa jobb och världens bästa liv. Tiden räcker till och man har koll på läget. Livet flyter i stort sett på i en jämn takt och några motgångar existerar inte. Solen skiner, våren är på väg och snön smälter bort. Sovmornarna är härliga och långa, frukosten smakar gott och dagen kan inte bli annat än bra... och sen har vi motsatsen.

Sömnlösa nätter, stress, hunger, oro, tunga jobbpass, prestationsångest, osäkerhet och hemlängtan..

Idag var en sådan dag, kanske inte så värst extrem men ändå en ganska tung dag. Sömnlös morgon, stress, hunger, prestationsångest och framförallt hemlängtan. Kanske är det för att Micke åkte hem, tillbaka till Sverige tidigt i morse, men det kändes riktigt tomt här hemma i morse. Inte bara för att Micke inte är kvar utan det kändes tomt på flera olika plan. Är det kanske något som saknas i mitt liv?

WHAT'S WRONG WITH THEM?

Lika, som jag gjort under de senaste 3-4 veckorna satt jag även igår uppe inpå småtimmarna och lyssande runt på massa olika låtar. Jag minns hur jag hade en liten musikdipp i höstas där jag inte fick in någon bra ny musik och kände därför att det var jävligt torrt på musikfronten ett tag. Sen kom jag hit, till Island, och fick hemlängtan och då åkte de gamla favoritlåtarna fram för första gången på länge och högtalarna kopplades in i datorn.

Sen rullade det på, jag och mina roomies hittade nya låtar som spelades sönder i lägenheten dag in och dag ut. Bra musik och härlig stämmning men det är först nu, senaste veckorna som jag känner hur den riktiga musiken rullat in. Musiken som faller in i min smak till 100%. En musiksmak som många inte alltid delar in i minsta detalj och det kan jag ibland verkligen inte förstå. Förstår ni hur mycket bra musik ni går miste om? Tur att vissa ändå är jävligt nära på att ha exakt samma smak.

Här har ni i alla fall ett av gårdagens fynd, kanske gammal för vissa men fortfarande ny för mig, och jag kan bara inte sluta lyssna på den. Här pratar vi om perfektion i feeling.


Lil Wayne ft. Nicki Minaj - What's Wrong With Them


"Since the times up, put your signs up. Made 'em pick my dude, out the line up .
Baby, what the fuck is wrong with them? What the fuck is wrong with them?
You see many are called, very few are chosen. Looking at the wall, you can feel them close in.
Baby, what the fuck is wrong with them? What the fuck is wrong with them?"



ETTHUNDRA



Grattis till bloggen!
Detta är det hundrade inlägget som skrivs sedan bloggen startades i oktober 2010, alltså 100 inlägg med detta. Det tänkte jag därför fira med ytterligare ett musiktips och denna gången från allas våran Britney. Hoppas ni alla, mina trogna läsare, stannar kvar ytterligare 100 inlägg. En av de största anledningarna till att jag faktiskt fortsätter att skriva är just för er skull. Inte bara, men en av många anledingar. But hey, let's celebrate! Det är inte var dag man får chansen att fira hundringar. Låt oss därför ta vara på den här chansen...

Let the icelandic party continue and let's dance until the world ends!

Britney Spears - Till The World Ends

ISLÄNDSKT PARTYMOOD

Jag har insett att det varit ganska dålig uppdateringen på den isländska musikfronten. Speciellt på partyfronten. Därför tänkte jag bjuda på mina absoluta favoriter. Redo? Skruva upp volymen så kör vi!

Friðrik Dór - Till Í Allt


Henrik Biering & Blaz Roca - Keyrumettígang ft. Friðrik Dór



Sen kan jag inte låta bli lite danska härligheter heller.. 4 dagar kvar till helg!

Medina - Kun For Mig

MONDAYCHILL


Här har ni den, söndagskvällens/nattens och måndagens favoritlåt, Deuces med Chris Brown. En låt som sammanlagt gått på repeat i ett antal timmar nu. Ruskigt bra låt att somna till också kan jag lova. men så är det bara, bra musik är värt en rejäl jäkla sönderlyssning ibland, så därför tänkte jag nu ta och dela med mig av denna underbart härliga myslåt till mina trogna läsare samt till mina nytillkomna läsare. En låt till alla!


"I'm on some new shit, I'm chuckin' my deuces, up to her. I'm movin' on to somethin' better, better, better.
No more tryin' to make it work. You made me wanna say bye-bye, say bye-bye, say bye-bye to her deuces..."


BERGSBESTIGNING

Sandras första hela dag på Island bjöd på en blåsig bergsbestigning på morgonen. Tanken var från början att vi bara skulle ta en promenad runt en liten sjö som ligger ett par minuter från huset där vi bor. Det slutade dock med en liten klättring upp för ett mindre berg där det visade sig att utsikten var i oslagbar! Här har ni därför lite härliga bilder från gårdagen.






Vi fick sällskap av en katt.








Utkanten av vår hemkommun Hafnarfjörður.




Vi hittade en karta/kompass högst uppe på berget.






Sandra och Jag med Reykjavik som bakgrund.






Utsikt över stora delar av Reykjavik åt ena hållet...



..och utsikt över berg och vulkaner åt andra hållet.



En solig och underbar dag  som dessutom avslutades med lite shopping på eftermiddagen. Bilder på mina inköp kan ni få se en annan dag för jag vet att jag i alla fall har en läsare som vill se mer av det i denna bloggen. Nu ska vi dock ta och ladda upp inför morgondagen, det ska regna lite men vi funderar på att åka en sväng till Reykjadalur och bada i naturen ändå. Lite får man offra sig. Är det alldeles för mycket regn och rusk siktar vi nog snarare in oss mot Blue Lagoon istället. Bada är något man får se till att göra när man väl besöker Island, sen i vilken form det görs spelar kanske inte så stor roll, men bada måste man.


FINBESÖK PÅ ÖN


Jag och Sandra sommaren 2010. Gullfoss, Island.

Nu är hon äntligen framme på ön. Sandra min vän! Så nu ska jag se till att visa henne Island så gott jag kan under 2 dagar. Heja heja, effektivt schema!

LÝSINGARORDA

Jajjemen, lika förvirrade som ni kanske känner er när ni läser rubriken till detta inlägg var jag konstant under 1,5 timme idag. Det låter kanske inte så speciellt och heller inte som en speciellt lång tid. MEN då ska jag berätta för er vad jag gjorde under den tiden. Jag lärde mig böja isländska ord. Isländska adjektiv. Det vill säga lýsingaorda. Sen kanske lära är en förjävla överdrift i och med att jag mest satt och suckade och blev frustrerad på all j ä v l a grammatik. För den är verkligen förjävlig. Den som tror att det isländska språket härstammar från vikingatiden har helt rätt (tror jag i alla fall) och det sägs att de flesta islänningarna fortfarande idag kan förstå riktigt gamla texter (vikingatexter kanske?). Då tänker ni kanske ganska snabbt "men vadå, då borde ju inte språket vara speciellt invecklat?". Det trodde jag också.

På mitt grammatikpapper som jag fick med mig hem går det klart och tydligt att räkna ut hur många böjningar det finns på ordet "Skemmtilegt" vilket är den isländska motsvarigheten till det svenska ordet kul. Någon som vågar sig på en gissning? 36 fucking jävla böjningar! Och bara för att det är så fruktansvärt frustrerande tänkte jag härmed skriva ner dem om ni känner er sugna på att lära er lite isländska:

skemmtilegur
skemmtilegan
skemmtilegum
skemmtilegs
skemmtileg
skemmtilega
skemmtilegri
skemmtilegrar
skemmtilegt
skemmtilegt
skemmtilegu
skemmtilegs
skemmtilegir
skemmtilega
skemmtilegum
skemmtilegra
skemmtilegar
skemmtilegar
skemmtilegum
skemmtilegra
skemmtileg
skemmtileg
skemmtilegum
skemmtilegra
skemmtilegur
skemmtileg
skemmtilegt
skemmtilegri
skemmtilagri
skemmtilegra
skemmtilegastur
skemmtilegust
skemmtilegast

Sen ska man veta vilket av dem man ska använda också beroende på om saken man pratar om är ett maskulint ord, ett feminint ord eller ett neutralt ord och det är det bara att lära sig från start. Annars sitter man där som jag och snurrar på ögonen och mår illa. Var börjar man!?

Min plan är därför att flytta hit för gott, låta mina framtida barn växa upp här på ön och se till att de lär sig isländskan flytande från början. Sen kan jag några år senare flytta härifrån och veta att jag i alla fall gjort mina barn en god gärning som slipper lära sig språket i efterhand.

Jag förstår verkligen att vissa islänningar anser svenskan vara ett lätt språk att lära sig. Försöka lär er isländska så får ni helt plötsligt en helt annan syn på det hela. Nej nu ska jag gå och tjura lite till. Sjaúmst!

MY HEART IS REFUSING ME

Årets, enligt mig, bästa melodifestivallåt måste väl ändå vara Loreen med My Heart Is Refusing Me!? Vilken feeling och vilken stämning den skapar. Hade jag varit stenrik hade jag lätt ringt upp en stor summa pengar och röstat på henne. Men då har vi ju problemet.. Kan man rösta från Island? Oavsett vad så ska jag låtsas att jag ringer och röstar på henne på lördag så hon går rakt in i finalen i alla fall. Är ni med mig?

Loreen - My Heart Is Refusing Me

ISIDOR


Isidor. Ritat på A3-papper. Total arbetstid ca 9 timmar.


Isidor - Detalj 1.



Isidor
- Detalj 2.

Bilden, som jag fick en beställning på för ungefär en månad sedan, drog självklart ut på tiden. Jag menar det är ju Carolina Sturk vi pratar om. Här görs allt i sista stund. Fråga mig inte varför. Därför har jag nu, de senaste 2 nätterna suttit uppe efter jobbet och knåpat ihop denna bilden till tidigt in på morgonen. Senast idag fick jag planera ihop hela dagen efter denna bilden, bara för att få det att gå ihop innan utsatt deadline. Oavsett hur kämpigt det har varit tycker jag dock ändå att det är värt det i slutändan när den färdiga bilden väl ligger där framför ögonen på en. Speciellt när man får tillbaka ett långt och positivt tack-sms av beställaren!


W.I.P


Work in progress.

Yes, it's on again! Denna gången handlar det dock om en beställning av ett porträtt som har deadline ikväll, så nu blir det verkligen till att ligga i sista timmarna för att få den färdig. Återkommer med resultatet ikväll. Nu ska jag återgå till teckningen. Tjao!

RSS 2.0