ISLÄNDSKT STUDENTFIRANDE & EUROVISION



För att ta till vara på den sista tiden här på ön innan mitt kontrakt går ut nu på fredag, den 1 juni, lyckades det klämmas in hela 3 student-bjudningar under lördagen. Som om inte det vore nog skulle det även hinnas med att se på Eurovision, det vill säga alla låtar och själva poänggivningen. Om vi hann? Jaa.. på sätt och vis.

För det första kom vi ungefär fram en timme för sent till den första lyckliga utvalda studenten, Dísa, men som tur var var även hon sen hem så ingen skada skeddän så länge. Det bjöds på småplocksmat i form av tårtor, snittar och allt vad man kunde tänka sig, så mätta och belåtna hoppade vi därför en timme senare in i bilen för att fräsa vidare mot nästa tjej, Þórunn, ca 50 minuter bort och det var väl ungefär här som själva Eurovisionkaoset drog igång. För hur kul är det egentligen att tvingas beta av alla bidragen genom bilradion? Nåväl, väl framme på bjudning nr2 bjöds det på ännu mer godsaker i form av snittar, kakor, cupcakes och dricka medan vi snabbt tryckte ner oss i soffan framför pågående Eurovision. Behöver jag säga så mycket mer än att volymen på TVn höjdes ganska rejält, där i TV-soffan på Island, när det väl var dags för Loreen? Shitmaður, vad bra hon var!

När så alla bidrag var färdigspelade var det dags för vårt sista stopp, Sjöfn. Hur bra var det inte att hon bara bodde på andra sidan gatan?! Bara att springa över gatan och trycka ner sig i nästa soffa. Poängutdelningen förljdes med spänning och med 3 olika nationaliteter (svenskar, islänningar och danskar) framför TVn blev det en ganska härlig stämning. Trots att islänningarna var nästintill rasande över att de inte fick en enda poäng från Sverige.. Sorry guys. När så Sverige äntligen stod klar som årets segrare av Eurovision steg jublet i soffan, på golvet, på den mönstrade fatboy-kudden, fåtöljen och pilatesbollen och kvällens fest drog igång på riktigt.

Det var en sjukt rolig kväll som för en gångs skull bara spenderades på ett av Reykjaviks alla uteställen, Vegamót. Konstigt att bara hänga på ett ställe när hela Reykjavik city bubblar? Nej, inte när det var där som världens härligaste gäng höll till hela natten!

Att jag sedan, på något vänster, lyckades dra till mitt korsbandsknä, och nu, två dagar senare, fortfarande haltar och dras med ett svullet knä kan vi ju bortse från. Det fick inte sabba resterande tid under kvällen och ska heller inte få sabba minnet av min antagligen sista utekväll här på ön, innan hemflytt om lite drygt en vecka. Hejdå uteliv på Island. Hej sjukgymnastbesök på onsdag!


Min fina "tvillingsyster" Dísa tillsammans med Rán.


Tjejstund i soffhörnan framför Eurovision.


Babes í Eurovisionpartý!


Jag tillsammans med examensbrud #3: Sjöfn. Lika glad som alltid!


Þórdís i sin fina "färdig-med-examen"-hatt. Jag är fortfarande lika avundsjuk på islänningarna att vi inte har samma tradition i Sverige.


Som vanligt brukar det, på ett eller annat sätt, alltid spåra ur på Vegamót. Den här gången var det dock på ett väldigt bra sätt!


Fräsch chey.

Kommentarer
Postat av: Linn

Hohoho vilken härlig partykväll det låter som!!! Njut ordentligt av dina sista Islands-dagar nu!!! Och hoppas att x-bandsknät slutar krångla, vad jag har hört ska man vara bekymmersfri åtminstone fram till 28 års ålder...

2012-05-29 @ 06:38:43
URL: http://linns-alldeles-egna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0